Korps: Friesland, plaats: Fryslân 5-08-2003
Politieberichten 04/08 (13.00 uur) t/m 05/08 (07.00 uur)

Leeuwarden: winkeldiefstal, aanhouding verdachte Maandag rond 13.45 uur is in een supermarkt aan de Eksterstraat een 43-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had kaas en vlees wegenomen uit de winkel.De verdachte is aangehouden door winkelpersoneel en overgedragen aan de politie. Een 21-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Drachten: vernieling, aanhouding verdachte
Maandag rond 17.45 uur is aan de Dwarswyk een 27-jarige inwoner van Drachtstercompagnie aangehouden op verdenking van vernieling. De politie werd naar de Dwarswyk gestuurd omdat daar een ruit zou zijn vernield. Terwijl de politie sprak met de melder liep de verdachte voorbij de woning van de melder. Hierop is de verdachte aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De melder moet nog aangifte doen.

Akkrum: verkeersongeval met letsel
Maandag rond 17.55 uur is een 41-jarige motorrijder uit Nieuwekerk aan de IJssel gewond geraakt bij een verkeersongeval. De motorijder reed over de Jinshuzen toen een 29-jarige automobiliste uit Akkrum uit tegenovergestelde richting kwam en linksaf wilde slaan. Een botsing was het gevolg. De motorrijder is met rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht.

Heerenveen: snelheidsovertreding scooter
Maandag rond 19.15 uur is aan de Oude Veenscheiding een 17-jarige jongen op een scooter aangehouden omdat hij te hard reed. De bestuurder uit Heerenveen reed 42 km/u te hard. Enige dagen geleden was de jongen ook al aangehouden, omdat hij toen zonder bromfietscertficaat reed. De scooter is in beslag genomen.

Nieuwe Bildtzijl: eenzijdig verkeersongeval met letsel

Maandag rond 19.05 uur is aan de Koedijk een 25-jarige motorrijder uit Dronrijp gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De motorrijder ging in de bocht onderuit. In de bocht lag grit en hierdoor verloor de bestuurder de macht over het stuur. De man is per ambulance met een hersenschudding naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht.

Terschelling West: aanrijding, rijden onder invloed

Dinsdag rond 01.30 uur vond aan de Burgemeester van Heusdenweg een aanrijding plaats tussen een 21-jarige automobilist uit Hoorn en een 22-jarige fietser uit Zoetermeer. Beiden reden in dezelfde richting. Waarschijnlijk is de automobilist niet ruim genoeg om de fietser heen gereden, die slingerend reed omdat hij onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau blies de fietser 785 ug/l en kreeg een rijverbod van negen uren.

Wolvega: eenzijdig verkeersongeval met letsel
Maandag rond 22.05 uur is aan de Rijksweg A32 een 49-jarige automobiliste uit Schalkhaar gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw reed in de richting van Heerenveen, toen zij vlak na de eerste afrit Wolvega een verkeersbord ramde. Hierdoor raakte zij in de berm en schoot door naar de oprit. Hierna maakte ze een stuurcorrectie, waarna zij de controle over het stuur verloor en in de middenberm tot stilstand kwam. De vrouw is per ambulance met hoofdletsel naar het ziekenhuis in Drachten gebracht. De brandweer kwam ter plaatse. De oostelijke rijbaan van de A32 is tijdelijk afgezet geweest. De auto is weggesleept.

Sneek: rijden onder invloed, diefstal verkeersbord, aanhouding verdachte
Dindsdag rond 04.30 uur is aan de Harste een 37-jarige automobilist uit Gaast gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Tijdens de controle zag de politie een verkeersbord in de auto liggen. De autmobilist en zijn inzittende, een 23-jarige inwoner van Harlingen zijn daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto bleek niet in het bezit te zijn van een geldige APK en bleek dat de auto niet was verzekerd. Op het politiebureau blies de automobilist 515 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vijf uren.

Bureau communicatie, (0900) 88 44