Gemeente Hoogeveen


---

4 augustus

Bureau Toezicht mag bonnen schrijven

Bureau Toezicht heeft vanaf dinsdag 5 augustus drie zogeheten Buitengewone Opsporings Ambtenaren in huis. Zij mogen procesverbaal opmaken voor bepaalde overtredingen. Dit betekent een uitbreiding van de bevoegdheden van de toezichthouders.

Morgen om 15.00 uur beëdigt de heer A. Oppers, districtschef van politiedistrict Zuid-West, de drie ambtenaren. Dit gebeurt in Commisiekamer 1 van het Raadhuis.

Overlast

De opsporingsambtenaren werken binnen het gemeentelijk Bureau Toezicht. Met de nieuwe bevoegdheid wil de gemeente zaken aanpakken waar de politie niet aan toe komt. Het gaat met name om zaken waar burgers zich erg aan storen, zoals rijden op de bromfiets door de Hoofdstraat.

Openbare ruimte

De ambtenaren mogen 'bonnen schrijven' voor diverse overtredingen in de openbare ruimte. Voorbeelden zijn illegaal plakken, baldadigheid, alcoholgebruik op straat, illegale reclame, illegale gokkasten en overlast door honden. Ook mogen ze mensen bekeuren voor verkeersovertredingen, zoals fietsen, bromfietsen en autorijden in voetgangersgebieden, het niet dragen van een helm en het parkeren in gemeentelijke groenstroken.

© Copyright Gemeente Hoogeveen