Concours Hippique International Officiel (CHIO)


CHIO Rotterdam

Datum: 1 augustus 2003

Kralingen kleurt tijdens CHIO oranje

Rotterdam - 1 augustus 2003. Het CHIO Rotterdam, dat van 28 augustus tot en met 31 augustus op de terreinen van de Rotterdamse Manege in Rotterdam Kralingen wordt gehouden, is de laatste mogelijkheid voor het Oranje kwartet om de uitgangspositie voor de finale van de FEI Samsung Super League te verbeteren. Daarvoor kan de Nederlandse springequipe alle steun gebruiken. Om die reden hebben de organisatoren van het CHIO en de KNHS een unieke mogelijkheid bedacht waar hippisch Nederland haar support kan tonen. Iedereen die in het oranje gekleed komt hoeft aan de kassa's geen 16 euro's entree te betalen, maar slechts één dozijn.

Jan Willem Körner, bestuurslid van het CHIO: "De KNHS kwam met dit idee bij ons aanzetten en wij hebben dat ogenblikkelijk omarmd. Waar het ons om gaat is dat het CHIO-publiek zichtbaar en hoorbaar het Oranje-kwartet springruiters het gevoel geeft een echte thuiswedstrijd te rijden. Zo kan het team dat op vrijdag 29 augustus in de landenwedstrijd Nederland vertegenwoordigt het thuisvoordeel optimaal te benutten", aldus Körner. Bondscoach Bert Romp geeft prioriteit aan het Rotterdamse CHIO boven het, een week eerder te houden, EK in Donauesschingen, om er in het Kralingse bos van verzekerd te zijn dat Nederland ook volgend jaar in de Samsung Super League actief kan blijven. "Onze ruiters kunnen alle steun gebruiken. Dat dit werkt bleek tijdens de landenwedstrijden van Frankrijk, Zweden en Groot-Brittannië, waar de equipe die een thuiswedstrijd reed de landenwedstrijd wist te winnen", vertelt Romp.

Iedereen die in het oranje is gekleed en op vrijdag de landenwedstrijd bezoekt, krijgt bij de kassa een korting van 25% op de normale prijs van een dagkaart. Het meenemen van Nederlandse vlaggen en oranje wimpels is uiteraard toegestaan.

"We willen in Rotterdam een sfeer creëren die bij de Samsung Super League landenwedstrijd in Nederland past en we hebben ook onze sponsors aangemoedigd om hun gasten in de sponsorloges oranje petten, etc. te laten dragen. Wij zijn er van overtuigd dat deze actie op brede support van de Nederlandse paardensportliefhebbers kan rekenen en als in Rotterdam hetzelfde gebeurt als eerder in La Baule, Falsterbo en Hickstead, dan zal het nog lang onrustig blijven in Kralingen", is de overtuiging van Jan Willem Körner.

Meer informatie over de Samsung Super League
Het wedstrijdschema
De teams
De Nederlandse deelnemers (A-kader en B-kader)
Persbericht - Springruiters enthousiast over nieuwe formule voor landenwedstrijden
Persbericht - Tegenslag voor Nederlands Oranje Kwartet
Persbericht - Oranje kwartet kampt met tegenwind
Persbericht - Bert Romp vindt CHIO Rotterdam belangrijker dan Europese titelstrijd
Persbericht - Nederlandse équipe vierde in Hickstead