Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Liemers, Verdachte aangehouden wegens misbruik dochters

Publicatiedatum: 05-08-2003

Een 50-jarige man uit de Liemers is op 29 juli aangehouden wegens verdenking van seksueel misbruik van zijn twee dochters. De meisjes zijn 18 en 19 jaar oud en beiden verstandelijk gehandicapt.

Beide kinderen wonen in een instelling voor verstandelijk gehandicapten en kwamen veelal in de weekenden naar huis. Op 16 juni werd door een medewerkster van de instelling melding gemaakt van het vermoeden van seksueel misbruik van beide kinderen. Dit vermoeden was gerezen naar aanleiding van opmerkingen die het 18-jarige meisje hier over maakte. De politie heeft de zaak in onderzoek genomen.

Op 16 juli werd via de begeleider van het 18-jarige meisje een aangifte opgenomen. Op 28 juli is het meisje zelf verhoord. Wegens haar verstandelijke vermogens heeft dit verhoor plaatsgevonden in een studio. Op basis van de informatie die hieruit naar voren kwam, is de vader de volgende dag is in zijn woning aangehouden.

De vader heeft ten aanzien van het seksueel misbruik een bekennende verklaring afgelegd. Uit het politieonderzoek is naar voren gekomen dat de 19-jarige dochter in elk geval één keer is misbruikt, maar dat het misbruik zich verder vooral richtte op de 18-jarige dochter. De man is op vrijdag 29 juli voorgeleid aan de officier van justitie. Het politieonderzoek is afgerond. De man diezelfde dag geschorst, onder de voorwaarde dat hij zijn dochters alleen onder begeleiding van een meerderjarige in de instelling mag bezoeken.

voor nadere informatie:
Miriam van de Geer
Politiedistrict Rivierenland
0316-368031