Binnensticht 10.05 uur

Utrecht 5-8-2003 - Persberichten district Binnensticht

Poging inbraak
DE BILT In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 augustus werd een man aangehouden voor poging tot inbraak.

Rond middernacht kreeg de politie een inbraakmelding van een benzinestation aan de Utrechtseweg. Politiemensen troffen bij het benzinestation een man aan en zagen dat de ruit van de deur van het station was gebarsten. De verdachte, een 19-jarige jongeman uit Ermelo, werd aangehouden.

Hij werd naar het politiebureau overgebracht en bekende in het benzinestation te hebben willen inbreken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vreugdevuur gedoofd
BILTHOVEN Op maandag 4 augustus moest een groep Polen hun vuur doven.

Rond 23.15 uur kreeg de politie de melding dat in een bos achter de camping aan de Burgemeester van der Borchlaan een aantal mannen een vuur hadden gemaakt op een zandplaat midden in het bos.

Ter plaatse troffen politiemensen een groep van zes Poolse mannen aan. De mannen verklaarden dat zij in een tent bij een particulier in Groenekan verbleven. Zij hadden het bos uitgezocht om de verjaardag van één van hen te vieren. De politiemensen wezen hen op het gevaar dat één vonk van hun vuur wel eens een veel groter vuur tot gevolg zou kunnen hebben. Daarop doofden zij het vuur met zand en beloofden dit nooit meer te doen.

Skelter op snelweg
SOESTERBERG Op maandag 4 augustus werd een skelteraar door een bezorgde automobilist van de snelweg A28 gehaald.

Rond 11.30 uur reed een 15-jarige jongen, patiënt van een instelling voor verstandelijk gehandicapten in Zeist, met zijn skelter het terrein af. Bij een onderzoek in de omgeving trof het personeel de jongen niet meer aan.

Rond 13.50 uur zag een 34-jarige automobilist uit Maarssen een jongen op een skelter over de snelweg A28 rijden in de richting van Amerfoort. Hij begeleidde de skelteraar naar de eerste afslag, afrit Soesterberg.

De skelteraar verklaarde met zijn skelter op weg te zijn naar zijn ouders in Amersfoort. Hij bleek de vermiste patiënt van de instelling in Zeist te zijn. De jongen is met zijn skelter door de politie vanaf de carpoolplaats bij de afrit Soesterberg opgehaald en naar de instelling in Zeist gebracht.

Mannen aangehouden
ZEIST Op maandag 4 augustus werden twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal door middel van braak.

Rond 13.00 uur kreeg de politie de melding dat een medewerker van een benzinestation aan de Kwikstaartlaan bij de parkeergarage De Heuvel twee mannen zag. Hij herkende de mannen als de verdachten die op vrijdag 25 juli bij de wasstraat van het benzinestation een automaat hadden opengebroken en het geld hadden weggenomen.

Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in de omgeving in. Daarbij zagen zij de verdachten op de Hortensiastraat lopen. Bij het zien van de politie gingen de verdachten er vandoor. Zij vluchtten een tuin in, klommen over een schutting en belandden in een tuin van een woning aan de Tulpstraat. Daar konden de verdachten, mannen van 34 en 37 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, worden aangehouden. In de auto van de mannen werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Het voertuig werd in beslag genomen. De verdachten zijn in het politiebureau ingesloten.

Automobilist lichtgewond
ZEIST Op maandag 4 augustus raakte een automobilist lichtgewond bij een aanrijding met een andere auto.

Rond 09.50 uur reed een 47-jarige automobiliste uit Austerlitz over de Krakelingweg, komende uit de richting van de Woudenbergseweg. Op de kruising met de Prof. Lorentzlaan sloeg zij linksaf, maar liet een haar tegemoetkomende 41-jarige automobiliste uit Woudenberg niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg.

De Woudenberger liep bij de aanrijding enkele kneuzingen op.