Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede, inbreker op heterdaad aangehouden
Publicatiedatum: 05-08-2003

De politie heeft bij een inbraak in een bedrijf aan de Galvanistraat in Ede in de nacht van maandag op dinsdag een 23-jarige Amsterdammer op heterdaad aangehouden. Een drietal anderen had weten te ontkomen en zijn nog voortvluchtig. Rond half drie 's nachts werd er bij de politie gemeld dat er zou worden ingebroken bij het bedrijf. Bij aankomst troffen agenten aan de achterzijde van het bedrijf vier personen aan die bezig waren computers in te laden in een gereedstaande auto. Bij de ontdekking sloeg het viertal op de vlucht, een verdachte wist in de auto weg te komen met een deel van de buit. Van de te voet gevluchte verdachten kon er een door de politie worden achterhaald en aangehouden. Naar de anderen is nog vergeefs gezocht met een politiehond. De zaak wordt verder onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, auto geplet door vallende boom
Publicatiedatum: 05-08-2003

Op de Reeboklaan in Wageningen is in de nacht van maandag op dinsdag een grote eikenboom omgevallen. Een geparkeerde auto van een 45-jarige Wageninger liep daarbij zware schade op. De boom was omstreeks twee uur 's nachts door onbekende oorzaak spontaan omgevallen, waarna de gedupeerde Wageninger de politie waarschuwde. Niemand raakte bij het voorval gewond. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en verwijderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, Wageninger met geweld op straat beroofd Publicatiedatum: 05-08-2003

Drie vooralsnog onbekende mannen hebben in de nacht van maandag op dinsdag een 23-jarige Wageninger op de Walstraat in zijn woonplaats met geweld beroofd. Het slachtoffer was omstreeks half twee `s nachts na cafébezoek op weg naar huis en zag op de Walstraat plotseling een drietal personen uit een auto stappen. Een van hen sloeg de Wageninger zonder enige aanleiding tegen de grond. Vervolgens moest de Wageninger nog enkele klappen incasseren en werd hij geschopt. Hierna maakten de belagers zich uit de voeten en reden weg in een auto. Later merkte het slachtoffer dat zijn geld en bankpasjes afhandig waren gemaakt. Volgens het slachtoffer ging het om drie mannen met een blank uiterlijk. Een van hen zou tussen de 20 en 30 jaar zijn en een kaal hoofd hebben; hij zou gekleed zijn in ondermeer een lichtkleurig shirt. De ander zou kort donker haar hebben en van de derde kon het slachtoffer geen duidelijk signalement opgeven. De Wageninger had enkele verwondingen opgelopen en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen op te reageren. Men kan hiervoor terecht via telefoon 0900-8844 of in het politiebureau aan de Rustenburg in Wageningen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Terschuur, beschonken automobilist belandt weiland Publicatiedatum: 05-08-2003

Een 22-jarige automobilist uit Leusden is maandagavond met zijn auto in beschonken toestand een weiland ingereden op de Dronkelaarsweg in Terschuur. Rond half elf werd aan de politie gemeld dat er op de Dronkelaarsweg een auto over een sloot zou zijn gereden en vervolgens in een weiland tot stilstand was gekomen. Agenten gingen op onderzoek uit en troffen de auto onbeheerd aan. Aan de hand van het kenteken kon de eigenaar worden opgespoord. Hij meldde zich later telefonisch en werd verzocht naar het politiebureau in Barneveld te komen. Daar is hij later aangehouden wegens het verlaten van de plaats van een ongeval. De man bleek bovendien onder invloed van alcohol. Bij hem werd een promillage vastgesteld van 1,73 (750 ug/l), ruim drie maal de toegestane hoeveelheid. Naast een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval kreeg de Leusdenaar een rijverbod van 9 uur opgelegd. Bovendien werd zijn rijbewijs door de politie ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede (De Klomp), snelheidscontrole
Publicatiedatum: 05-08-2003

Bij een snelheidscontrole door het verkeershandhavingsteam van de politie in Ede (De Klomp) zijn maandag gedurende de middag en avonduren 34 hardrijders geflitst. De controle vond plaats op de Rijksweg N224. In totaal 3440 passanten werden op snelheid gecontroleerd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/u, terwijl daar 80 gereden mag worden. De controle was vooraf aangekondigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Otterlo, verdachte Quadrijder aangehouden
Publicatiedatum: 05-08-2003

De politie heeft maandagochtend in een vakantiewoning in Otterlo een 31-jarige man uit Ede aangehouden als verdachte van mishandelingen, die eind vorige maand plaatsvonden op de Koeweg in Otterlo. Daarbij was ondermeer een 62-jarige vrouw uit Otterlo door een Quadrijder aangereden nadat er ruzie was ontstaan over diens rijgedrag. Door de Quadrijder zou ook geslagen zijn met een ijzeren staaf. Later deden ook een 59-jarige man en een 55-jarige vrouw, beiden uit Otterlo, aangifte van mishandeling en/of poging tot zware mishandeling. Politieonderzoek leidde naar de 31-jarige Edenaar, die vervolgens maandagochtend werd aangehouden. De man is in verzekering gesteld. Het onderzoek naar de toedracht wordt vandaag voortgezet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---