Ingezonden persbericht


-- PERSBERICHT --

Network Associates breidt intrusion detection en prevention oplossing uit voor middelgrote en verspreide netwerken

Amsterdam, 30 juli 2003 ­ Network Asssociates, Inc. (NYSE: NET), leverancier van intrusion prevention oplossingen heeft McAfee IntruShield 1200 aangekondigd, het nieuwste lid van de bekroonde McAfee IntruShield productgroep. McAfee IntruShield 1200 biedt verbeterde functionaliteit met uitgebreide network intrusiondetectie en -preventie voor middelgrote netwerken en netwerken die uit meerdere locaties bestaan. De McAfee IntruShield productgroep levert ongeëvenaarde prijs en prestatie voor bandbreedte-behoeften van tientalen Mbps tot twee Gbps, en biedt uitgebreide, bedrijfsbrede bescherming van de kern van het netwerk tot de buitenste rand en andere locaties. McAfee IntruShield 1200 biedt verbeterd management en investeringsbescherming voor bedrijfsbreed gebruik, en vermindert kosten door netwerkintrusiondetectie en -preventie te combineren in één appliance. Met plug-en-play installatie van de sensor appliances, gecentraliseerde en webgebaseerde controle, en bulk intrusion policy management, kunnen gebruikers hun operationele kosten verminderen en de hele onderneming beschermen. Het ontwerp van de appliance vermindert tijdintensieve 'operating system hardening and patch management' voor sensors en verspreide locaties. Met het Network Associates Path to Prevention kunnen gebruikers bedreigingen precies en in real-time blokkeren. Zij lopen geen extra kosten op voor upgrades of vervanging en behalen een positieve return on investment. "Ondernemingen zijn er goed in geslaagd de kern van het netwerk te beschermen, maar kantoren op andere locaties zijn nog steeds een zwakke plek in de bescherming van de onderneming," aldus Charles Kolodgy, research director bij IDC. "Network Associates heeft haar intrusion prevention oplossing naar dit niveau gebracht. Op andere locaties, waar IT-resources beperkt zijn, zijn intrusion prevention oplossingen die automatisch, zonder het verkeer te verstoren, kunnen reageren op aanvallen, in plaats van het slechts informeren van beheerders, bijzonder welkom."

McAfee IntruShield 1200 maakt gebruik van de bekroonde technologie van McAfee IntruShield 4000 en integreert gepatenteerde detectie van signature, anomaly en Denial of Service. Het levert zeer accurate detectie en realtime network intrusion prevention. Het ondersteunt deep-packet analyse van verkeer en biedt de innovatieve Virtual IDS feature voor relevant intrusion policy management. De twee 10/100 detection ports op de IntruShield 1200 kunnen gezamenlijk, in full duplex tap, port clustering of inline mode ingezet worden. De gebruiker kan vanaf afstand de IntruShield 1200 omzetten naar inline mode, zodat aanvallen in realtime gestopt kunnen worden.

Naast McAfee IntruShield 1200 bestaat de IntruShield productgroep uit de McAfee IntruShield 4000 sensor appliance, ontwikkeld voor de kern van bedrijfsnetwerken of een datacenter met performance tot twee Gbps, de McAfee IntruShield 2600, een flexibele oplossing voor de rand van het netwerk met prestaties tot 600 Mbps, en het McAfee IntruShield Security Management systeem, een geavanceerde oplossing voor IDS-management.

"Het niveau van kwaadwillende bedreigingen blijft zich ontwikkelen en richt zich op netwerken van ondernemingen en overheden. Het is daarom essentieel dat organisaties geavanceerde netwerkbeschermingstrategieën implementeren en zich richten op complete bescherming van de kern van het netwerk tot en met kantoren op andere locaties," aldus Raj Dhingra, vice-president product marketing en management bij de McAfee Network Security Technologies groep. "Met de IntruShield 1200 kunnen organisaties evolueren door middel van het Network Associates Path to Prevention, dat IDS-investeringsbescherming levert met een naadloos migratieprogramma naar volledige intrusion prevention."

De McAfee IntruShield 1200 zal vanaf 15 augustus 2003 beschikbaar zijn via Network Associates geauthoriseerde kanaalpartners.

McAfee IntruShield, onderdeel van Network Associates' McAfee Network Protection Solutions productgroep, is een unieke technologie die inbreuk 'on the wire' voorkomt voordat die kritieke systemen bereikt. McAfee IntruShield is in hoge mate geautomatiseerd en is makkelijk te beheren. Het is zo flexibel opgezet dat het gefaseerd geïmplementeerd kan worden, wat het aantal valse alarmen, zoals bij andere intrusion detection systemen, aanzienlijk terugbrengt. Hierdoor kunnen ondernemingen het juiste beleid ontwikkelen voor hun eigen IT-infrastructuur. McAfee IntruShield kan verkeer scannen en bedreigingsniveaus inschatten met bijzonder hoge snelheid, zelfs op gigabit netwerken. IntruShield beantwoordt zowel aan de behoeften van de beveiligings- als de netwerkbeheerder, aangezien het een breed gamma aan netwerkaanvallen stopt met netwerklatenties die over het algemeen kleiner zijn dan tien milliseconden. McAfee IntruShield speurt ook naar afwijkend gedrag en bevat gespecialiseerde analyse om nieuwe, massale denial of service aanvallen te identificeren.

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, creëert computerbeveiligingsoplossingen die inbreuk op het netwerk voorkomen en computersystemen beschermen tegen de nieuwe generatie 'blended attacks' en bedreigingen. Network Associates biedt twee productfamilies: McAfee System Protection Solutions, voor de bescherming van desktops en servers, en McAfee Network Protection Solutions, voor de beveiliging en optimalisatie van bedrijfsnetwerken. Met deze productfamilies biedt Network Associates computerbeveiliging aan grote ondernemingen, overheden, middelgrote en kleine bedrijven, en consumenten. De twee productportfolio's bestaan uit Network Associates' toonaangevende McAfee, Sniffer en Magic productlijnen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.networkassociates.com.

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada, B43, 1020 Brussel


---