Utrecht stad 10.30 uur

Utrecht 5-8-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Aanrijding letsel met sneltram
UTRECHT - Maandagmiddag 4 augustus botste een 21-jarige automobilist uit Scherpenzeel met zijn auto op de sneltram. Dit gebeurde op de Europalaan, ter hoogte van de op- en afrit van de Rijksweg A12. De bestuurder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Om 14.15 uur kreeg de politie de melding dat er een aanrijding was op de Europalaan. Een 21-jarige bestuurder uit Scherpenzeel kwam met zijn bestelauto vanuit de Mauritiuslaan en kruiste de Europalaan en sneltrambaan. De auto kwam hierbij in botsing met de passerende sneltram. Hij raakte de tram in de zijkant. Brandweer en ambulance kwamen ter plaatse en hebben de bestuurder uit de auto gehaald. De man was goed aanspreekbaar en is met onbekend letsel naar het Atoniusziekenhuis in Nieuwegein vervoerd. Omdat de tram stilstond ter hoogte van de op- en afrit van de rijksweg A12 heeft de politie deze op- en afrit enige tijd afgesloten. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Autokraker aangehouden
UTRECHT - Maandagmiddag hield de politie bij de Graadt van Roggenweg een 38-jarige Utrechter aan omdat getuigen hadden gezien dat hij had ingebroken in een geparkeerde auto.

Om 14.40 uur kreeg de politie de melding dat een getuige had gezien dat een man in een aan de Graadt van Roggenweg geparkeerde auto had ingebroken. Op basis van het signalement konden agenten de 39-jarige verdachte uit Utrecht even later aanhouden op de Leidsekade. Hij bleek in het bezit van een schroevendraaier. Van de betreffende auto was een ruitje verbroken en in de deurstijl zaten braaksporen. De verdachte is ingesloten op het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Verdachte aangehouden na doorrijden bij aanrijding DE MEERN - Maandagavond 4 augustus heeft de politie met hulp van Meernse jeugd een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden die even eerder was doorgereden na een aanrijding.

Een motoragent reed, naar aanleiding van een melding dat een bromfiets was gestolen van de Kleermakerslaan, door de wijk. Hij zag een bromfietser rijden die voldeed aan het signalement en ging er achteraan. De bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor en de agent raakte de man uit het oog. Later bleek dat de scooterbestuurder in zijn vlucht een aanrijding had veroorzaakt met een auto. Hierbij was hij over een auto heen gedoken en gewond geraakt aan zijn hand. De scooterrijder ging er vervolgens weer snel vandoor. Een groep met jongeren op scooters uit De Meern wist te melden dat de veroorzaker van de aanrijding niet op de gestolen scooter reed.

Later op de avond kreeg de politie de melding dat er op de Lawick van Pabstlaan een man liep met een gewonde hand, die aan het signalement voldeed. Bij het zien van de agent nam de verdachte de benen, maar werd door aanwezige jeugd aangehouden. De politie nam de 18-jarige verdachte uit Utrecht over van de jongeren en nam hem mee naar het bureau. Daar werd de verdachte herkend door de automobilist waarmee de scooter in botsing was gekomen, maar bleek zoals de jeugd al had aangegeven niet op de gestolen scooter te hebben gereden. De Utrechter is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.