Politie Flevoland

Slagboom eraf en doppen op de A6

Lelystad 8-8-2003 - Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Estland, onderweg van Emmeloord richting Lelystad, merkte maandagmorgen op de A6 niet op dat de slagboom naar beneden was, omdat de Ketelburg openging. Hij reed vervolgens de slagboom eraf.

De man lette naar eigen zeggen teveel op een voorganger en merkte de knipperlichten en het naar beneden gaan van de slagboom niet op. De man reed in eerste instantie door, een oplettende getuige die dit gezien had, had het idee dat de chauffeur er vandoor wilde gaan en blokkeerde de doorgang in afwachting van de politie. Agenten namen contact op met de eigenaar van het bedrijf uit Den Haag om de zaak verder af te handelen. Rijkswaterstaat zal de slagboom vervangen.

's Middags vond er een aanrijding plaats op de A6, veroorzaakt door een doos met daarin duizenden metalen flessendoppen. Deze lagen op het weggedeelte en konden daardoor niet meer ontweken worden door een 27-jarige Emmeloorder. Hij verloor daardoor de macht over het stuur en raakte daarbij een rechts van hem rijdende 52-jarige Fransman, die uiteindelijk tegen de vangrail botste. Beide auto's raakten beschadigd. Er vielen geen gewonden. Over de herkomst van de doppen is nog niets bekend.