Politie Hollands Midden
Datum: 5 augustus 2003

(


Rustig weekend Noordwijk

Het afgelopen stapweekend, van vrijdag 1 tot en met zondag 3 augustus, is wederom rustig verlopen. Zoals gewoonlijk hield de politie weer toezicht in het kader van 'Veilig Stappen' op en in de omgeving van de Grent.
De vrijdagavond was erg rustig. Bij het controleren van diverse brommers zijn er drie bekeuringen voor het niet dragen van de helm uitgeschreven en één bekeuring voor het voeren van een oranje plaat waar dit een gele dient te zijn. Drie personen kregen een bekeuring van 46 euro voor wildplassen.

Op zaterdagavond was er beduidend meer volk op de been. Politieagenten van de bikepatrol hielden drie personen aan die in een auto op de Maarten Kruytstraat op heterdaad betrapt werden met harddrugs. Het gaat om een 18-jarige en 20-jarige man uit Roelofarendsveen en een 20-jarige man uit Oude Wetering.
Verder heeft de politie diverse malen op het strand gecontroleerd vanwege geruchten over een op handen zijnde houseparty. Toezicht heeft de organisatoren er vanaf gehouden om daadwerkelijk een houseparty te starten.
Op de Hoofdstraat werd een beginnende ruzie in de kiem gesmoord door de zogenoemde susploeg. De beide groepen zijn elk huns weegs gegaan waarna de rust terugkeerde.
Een 19-jarige Noordwijker die anderen uitdaagde en ruzie zocht, werd aangehouden. Hij kreeg een boete van 92 euro voor het verstoren van de openbare orde. Ook in dit geval wist iemand van de susploeg erger te voorkomen.
Ook heeft de politie assistentie verleend aan toezichthouders van Connexxion. Twee personen die met de bus van 01.30 uur naar Leiden wilden, zaten in de bus te roken en werden door de politie uit de bus verwijderd.


Politie zoekt eigenaars schilderijen Noordwijk

De politie heeft vorige week in zijn woning een 36-jarige Noordwijker aangehouden, die verdacht wordt van meerdere inbraken en insluipingen in woningen en hotelkamers in Noordwijk. Bij de aanhouding werd onder andere een aantal schilderijen in beslag genomen. Het zijn schilderijen van J. Kelderman en een paar van andere schilders. De schilderijen zijn niet van grote waarde. Het is goed mogelijk dat in de afgelopen jaren bij insluipingen of inbraken in hotels de schilderijen zijn weggenomen. Het woninginbrakenteam van district Duin- en Bollenstreek wil graag de herkomst van de schilderijen achterhalen en verzoekt mensen, die hierover informatie hebben, ook indien hiervan destijds aangifte is gedaan, contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.


Beroving Gouda

Een 23-jarige Gouwenaar heeft aangifte gedaan van beroving op woensdag 4 augustus rond 19.00 uur op de Kattensingel. Hij werd daar aangesproken door twee fietsende mannen. Zij vragen of hij geld heeft en als hij ontkennend antwoorden stappen de twee van hun fiets en pakken hem vast. De mannen pakken de telefoon van de Gouwenaar en gaan er vandoor. De politie stelt een onderzoek in.


Aanrijding Gouda

Twee politiewagens zijn woensdag 4 augustus rond 23.00 uur op de kruising Ridder van Catsweg/Van Reenensingel in botsing gekomen. De twee auto's waren op weg naar een melding toen de voorste auto voor de kruising moest remmen voor het verkeer. De tweede auto kon niet meer op tijd stoppen en reed tegen de voorste aan. Een 35-jarige collega is met nekklachten overgebracht naar het Bluelandziekenhuis.


Aanrijding en te veel gedronken Alphen aan den Rijn

Een 65-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn kreeg maandag 4 augustus rond 18.00 uur op de kruising van de Concertweg met de Oude Herenweg geen voorrang van een van links komende 22-jarige automobilist, eveneens afkomstig uit Alphen aan den Rijn. Er ontstond materiële schade. De 65-jarige man bleek echter te veel gedronken te hebben, hij moest blazen. De uitslag van de ademanalyse was 515 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

Te veel gedronken Nieuwkoop

Een 43-jarige motorrijder uit Harmelen reed maandag 4 augustus rond 21.00 uur met te veel alcohol op over de Provincialeweg N231 ter hoogte van Nieuwkoop. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 620 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal.


Beroving Leiden

Een 24-jarige man uit Leiden is maandag 4 augustus rond 18.30 uur beroofd nadat hij bij een pinautomaat aan de Oude Rijn geld had gehaald. De Leidenaar werd even verderop in de Koppenhinksteeg aangesproken door twee mannen die vroegen of hij een camera wilde kopen. Hij weigerde en liep weg maar werd even later onder bedreiging van een steekvoorwerp gedwongen zijn portemonnee af te geven. De politie stelt een onderzoek in.


Te veel gedronken Leiden

Een 21-jarige man uit Voorschoten reed op maandag 4 augustus rond 01.00 uur op de Louise Hardenbergsingel tegen de rijrichting in. Hij werd staande gehouden, de Voorschotenaar bleek te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 890 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 11 uur en een proces-verbaal.


Aanhouding Leiden

De politie heeft maandag 4 augustus een 27-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De Rotterdammer wordt ervan verdacht halverwege juli in de stationshal van station Leiden Centraal een man te hebben gestoken en beroofd. Het 47-jarige slachtoffer wilde drugs kopen en toen het naar zijn zin te lang duurde, kregen de twee ruzie, waarbij de Rotterdammer stak en hem geld afhandig maakte. Doordat de bestolen Leidenaar in eerste instantie geen aangifte wilde doen, is de man niet direct aangehouden.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --