Politie Noord- en Oost Gelderland




* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

b.g.g. 0900-8844



P E R S B E R I C H T E N



POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE


(1)

5 augustus 2003



Epe- drankrijder


Een 40-jarige man uit Veessen werd op 4 augustus tijdens een verkeerscontrole staande gehouden op de Oenerweg. Hij droeg geen gordel en zijn APK bleek verlopen. Tevens rook de man naar alcohol en daarom werd een blaasproef afgenomen. Resultaat: 1.7 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.



Vaassen-inbraak bij school


In de nacht van 4 op 5 augustus is er ingebroken bij een school aan de Van Riebeeckstraat. De daders kwamen binnen door een klein raampje aan de achterzijde van de school in te slaan. Vervolgens werd er vanuit de school een pc met bijbehorend beeldscherm weggenomen. Schadebedrag is nog niet bekend.



Epe-snelheidscontrole


Op 4 augustus werd er tussen 11.00 uur en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Hoofdstraat. Van de 180 gecontroleerde voertuigen reden er 12 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 kilometer per uur.



Vaassen - snelheidscontrole


Op 4 augustus werd er tussen 10.20 uur en 13.20 uur een radarsnelheidscontrole gehouden op de Laan van Fasna ter hoogte van het tunneltje. 774 voertuigen werden gecontroleerd. Hiervan reden er 61 te hard. Hoogste overtreding bedroeg 77 km/uur.



Epe - aanrijding met ree


Een 28-jarige man uit Norg reed in de nacht van 4 op 5 augustus over de A50 in de richting van Zwolle toen er opeens een ree overstak. Hij kon deze niet meer ontwijken, waardoor een aanrijding volgde. Zijn auto raakte zwaar beschadigd en werd afgesleept. De ree overleefde de klap niet en is door een poelier opgehaald.


Elburg- diefstal uit vaartuig

Een 56-jarige man uit 't Harde deed aangifte van diefstal vanuit zijn boot welke ligt in het Havenkanaal naast de Flevoweg. Feit is gebeurd tussen 23 juli en 3 augustus. Het slot was opengebroken. Een koelkast en een zwemvest waren weggenomen.


't Harde- insluiping in woning

Een 64-jarige man uit 't Harde deed aangifte van diefstal uit zijn woning aan de Munnikenweg. Terwijl de bewoners op 4 augustus in de tuin zaten, heeft een onbekende kans gezien de woning binnen te sluipen. De slaapkamer, studeerkamer en logeerkamer werden doorzocht. In de logeerkamer werd een bureau opengebroken. Weggenomen werd een gouden halsketting.


't Harde- ontmanteling hennepkwekerij

Op maandagmiddag 4 augustus heeft de politie in samenwerking met het fraudeteam van de Nuon en de brandweer van Elburg een inval gedaan bij een hennepkwekerij aan de Industrieweg. De kwekerij bevond zich in een groot pand met diverse ruimtes. In een van de ruimtes bevond zich een complete, zeer professioneel opgezette hennepkwekerij. In totaal stonden er 2388 jonge planten.
De Nuon heeft onderzocht of de stroom illegaal werd afgetapt. Dit bleek niet het geval te zijn.
In samenwerking met de brandweer werd de plantage ontmanteld. De planten zijn vernietigd.
De politie heeft drie verdachten aangehouden. Betreft een 38- jarige man uit Zwolle, een 22 jarige man uit Hilversum en een 18-jarige man uit Tolbert. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten in Apeldoorn.



Ermelo-winkeldiefstal


Een 21-jarige vrouw uit Harderwijk werd op 4 augustus betrapt op winkeldiefstal in een winkel aan de Stationsstraat in Ermelo. Ze had een broek, topje en sportsokken ter waarde van 47 euro meegenomen zonder deze bij de kassa af te rekenen. Winkelpersoneel had dit gezien en rende haar achterna en hielden haar staande op de Markt. Vervolgens is ze overgedragen aan de politie. De vrouw wordt aangemeld bij Link, het preventieteam van de Noordwest-Veluwe, waarna de meest passende maatregel zal worden genomen.





038-375 10 50
---- --