Ingezonden persbericht

Persbericht

5 augustus 2003

Opmerkelijke Bluetooth identificatienamen

Wil je het aanleggen met een sexbom?

~ TDK Systems onderzocht de ongebruikelijke namen die gebruikers aan hun mobiele telefoons, PDA's en laptops geven ~

TDK Systems Europe heeft tijdens het Bluetooth World Congress in Amsterdam in het geheim een onderzoek uitgevoerd onder de 1.400 deelnemers. Tijdens dit driedaagse evenement 'ontdekte' de BlueAlert software van het bedrijf 478 Bluetooth apparaten met veelal hoogst opmerkelijke identificatienamen.

"Het is ongelooflijk om te zien wat voor naam gebruikers aan hun Bluetooth-apparaat geven," zei Dave Curl, head of public relations bij TDK Systems. "We kwamen namen tegen als 'Roofdier', 'BluePower', 'Baas 6310i', maar we vragen ons nog steeds af wat namen als 'Mike's rokende BT Machine' en 'Sexbom' te betekenen hebben."

Het onderzoek onthulde bovendien in welke mate de draadloze mogelijkheden van Bluetooth worden benut door fabrikanten en gebruikers van zowel communicatie-apparatuur als consumentenelektronica.

"Het leeuwendeel van de apparaten die we hebben opgespoord waren de meest gangbare zoals telefoons, PDA's en laptops, maar het is heel interessant om daarnaast Bluetooth printer adapters, computerkeyboards, hands-free car kits en videocamera's te zien opduiken," voegt Curl toe.

De uitzonderlijke namen die gebruikers aan hun Bluetooth-apparatuur hebben gegeven, zijn ontdekt door de BlueAlert software van TDK Systems. Hoewel de applicatie wel namen signaleert, staat de ingebouwde Bluetooth-beveiliging niet toe dat de apparatuur ook wordt verbonden met elkaar, tenzij de gebruikers daar echter expliciet toestemming voor geven.

(237 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TDK Systems Europe
TDK Systems Europe is een divisie van de TDK Corporation en is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van producten voor de draad- en draadloze markt. TDK Systems Europe is opgericht in 1997 en heeft 65 medewerkers in dienst op haar hoofdkantoor in Londen. Het bedrijf beschikt over aanvullende faciliteiten in Stockholm, Nederland en Duitsland.

Als één van de eerste ontwikkelaars van LAN en Modem PC kaarten, is TDK Systems een belangrijke speler op het gebied van GSM connectiviteit en levert haar componenten op dit moment aan de meeste grote GSM handset-fabrikanten.

Het inzicht in zowel de PC- als de telecomwereld plaatst TDK Systems in een unieke positie om de draadloze markt mede verder te ontwikkelen. Het bedrijf is één van de oprichters van het Bluetooth Consortium en houdt zich bezig met onderzoek naar en de ontwikkeling van oplossingen voor de volgende generatie draadloze netwerken. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn erop gericht om van draadloze applicaties praktische eindgebruikeroplossingen te maken die optimale compatibiliteit en interoperabiliteit bieden.

TDK verkoopt haar producten in Nederland via haar partners The Mobile Communication Company (MCC), KPN Primafoonwinkels, KPN Business Centers, Vodafone Business Points en Stebis. In België/Luxemburg via The Wireless Corporation.

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksystems.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Lilian van Tongerlo of Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40-235 46 00Fax: +31 (0)40-235 46 01
E-mail: lilianv/kimv@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 655752828
Email: ad.neefs@tdksys.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com