Rijn&Venen, 11.00 uur

Utrecht 5-8-2003 - Persberichten district Rijn&Venen

Toezicht op het water

VINKEVEEN- Op maandagmiddag werd van 17.00 tot 22.00 uur toezicht gehouden op de Vinkeveenseplassen. In totaal werden 4 bekeuringen uitgeschreven voor oa. Het varen zonder vaarbewijs en het varen met te hoge snelheid.

Afval verbranden

WAVERVEEN- Op maandagavond kreeg een vrouw een bekeuring omdat zij afval aan het verbranden was. Omstreeks 23.20 uur kreeg de brandweer de melding dat er brand zou zijn op de Botsholsedwarsweg. Ter plaatse bleek dat een hoop afval, dakbedekking, kabels en karton, in brand was gestoken door een 49-jarige vrouw uit Waverveen. De brandweer bluste de brand. De vrouw kreeg van de politie een bekeuring van 231 euro ter zake het verbranden van afval.

Geweldplegers aangehouden

MAARSSEN- Op maandagochtend werd een man mishandeld door een tweetal mannen. Na politieonderzoek kon het gewelddadig duo worden aangehouden. Omstreeks 03.30 uur liep een 43-jarige man uit Amsterdam over de Kaatsbaan. Op een gegeven moment werd de man aangesproken door twee mannen. Kort na dit gesprek kreeg de Amsterdammer zonder enige aanleiding een harde vuistslag in zijn gezicht. De man liep door maar werd achternagezeten door de twee mannen. Onderweg werd hij meerdere keren geslagen en geschopt. Hij kon uiteindelijk toch ontkomen van zijn belagers en waarschuwde de politie. Agenten gingen op onderzoek uit en na politieonderzoek konden twee mannen in de leeftijd van 23 en 30 jaar afkomstig uit Maarssen en Utrecht worden aangehouden. De Amsterdammer moest zich onder doktersbehandeling laten stellen voor verschillende kneuzingen.