AutoRai

5-8-2003

Toyota Corolla Verso nu als topmodel Executive

De Toyota Corolla Verso is dit jaar ook bekend geworden als Gezinsauto van het Jaar 2003. De ruime en populaire midi-MPV heeft de afgelopen maanden vele kopers aan zich weten te binden.

En Toyota komt nu met de meest luxueuze versie van de Corolla Verso onder de noemer Executive. Deze Verso is gebaseerd op de Linea Sol versie en wordt op een nog hoger niveau getild door een tot in de finesse afgewerkt lederen interieur. Van buiten is de Corolla herkenbaar aan 15 inch lichtmetalen 7-spaaks Zamba velgen. De Corolla Verso Executive start bij een consumentenprijs van 26.090,- Euro en is er met 1.6 en 1.8 VVT-i benzinemotor en 2.0 D-4D Common Rail turbodiesel.

De geur van leder, een Optitron dashboard met heldere klokken, een lederen stuurwiel met geïntegreerde audiobediening, een versnellingspookknoop met een opvallend chroomaccent en automatische airconditioning. Het is slechts een greep uit de luxueuze items die de bestuurder aantreft in de Executive-uitvoering van de Corolla Verso. En dan hebben we het nog niet gehad over de fraaie lederen bekleding die in zwart dan wel beige aan boord is. De verfijnde afwerking ervan kan het best vergeleken worden met die van uiterst luxueuze limousines.

Daarnaast beschikt de midi-MPV over veel praktische mogelijkheden. Zo zijn er talloze opbergvakjes in het interieur, zelfs onder de vloer van de achterpassagiers (2 x 9,6 liter). De drie zitplaatsen achterin kunnen naar voren schuiven waardoor de laadruimte groter wordt. Bij het verwijderen van de achterbank ontstaat een laadvolume van 973 liter.

Kortom automobilisten die een hoog niveau van luxe willen combineren met praktische mogelijkheden hebben met deze midi-MPV een perfecte reisgenoot.

De Corolla Verso Executive 1.6 en 1.8 VVT-i benzinemotor hebben respectievelijk 81 kW/110 pk en 99 kW/135 pk aan boord. De 2.0 D-4D Common Rail turbodiesel beschikt over een vermogen van 66 kW/90pk.