Ingezonden persbericht

Novell versterkt betrokkenheid bij Linux en open source met overname van Ximian


* Pionier van open source completeert Novell cross-platform services met Linux beheer- en gebruiksproducten

* Novell zal met Ximian de ontwikkeling van open source oplossingen versnellen en de acceptatie van Linux in het bedrijfsleven helpen vergroten
* Novell onderstreept steun voor Ximians open source projecten GNOME en Mono

Provo, Utah, 5 augustus 2003 - Novell maakt bekend dat zij de particuliere onderneming Ximian uit Boston heeft overgenomen, aanbieder van desktop- en serveroplossingen die het gebruik van Linux voor zakelijke toepassingen mogelijk maken. Met de overname vergroot Novell haar mogelijkheden om flexibele informatieoplossingen te leveren aan klanten over de hele wereld. Details van de overnametransactie zijn niet bekendgemaakt.

De acquisitie van Ximian versterkt het vermogen van Novell om Linux te ondersteunen doordat het bedrijf best-of-breed Linux desktop-, groupware- en beheertechnologie in huis haalt. Ook neemt Novell een aantal vooraanstaande visionairs uit de open source gemeenschap in haar team op, plus een krachtige kern van Linux ontwikkelaars.

Novell verwerft via Ximian twee belangrijke Linux initiatieven die zij zal voortzetten en die haar betrokkenheid bij de open source gemeenschap verder zullen versterken: GNOME en Mono. GNOME is een project voor de ontwikkeling van een volwaardige Linux desktop, terwijl Mono is opgezet om applicaties die zijn ontwikkeld met Microsoft .NET te laten werken op Linux, UNIX, Windows en andere platforms. De combinatie van Novells services op het gebied van netwerk en infrastructuur met Ximians Linux oplossingen levert een aantrekkelijke meerwaarde op voor bedrijven die de mogelijkheden van open source technologieën beter willen benutten.

"Linux is tegenwoordig het snelst groeiende platform op de markt omdat het de gebruiker echt effectief helpt uitdagingen op te lossen, zowel qua kosten als qua prestaties", zegt Jack Messman, Chairman en CEO van Novell. "Maar bedrijven worden nog altijd geconfronteerd met twee belangrijke problemen: hoe zij Linux systemen kosteneffectief kunnen beheren en onderhouden, en hoe zij voordelige Linux desktops in de organisatie kunnen inzetten en ondersteunen. Novell levert nu toonaangevende oplossingen op beide terreinen. En minstens zo belangrijk: Ximian bezorgt Novell ongeëvenaarde Linux expertise, waardoor we niet alleen meer waarde aan onze klanten kunnen leveren, maar ook nóg constructiever kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van open source initiatieven."

Voor het gehele Engelse bericht:
http://www.novell.com/news/press/archive/2003/08/pr03051.html