Persbericht

Jurriaans Grafische Communicatie investeert in
Xerox DocuColor 2060

Amstelveen, 5 augustus 2003 ­ Jurriaans Grafische Communicatie B.V. in Amsterdam Z.O. heeft met de Xerox DocuColor 2060 met Creo DFE in een full colour printtoekomst geïnvesteerd. De DocuColor 2060 wordt ingezet om aan de groeiende vraag naar kleine oplagen in kleur en toekomstige behoefte aan 1-op-1 communicatie te kunnen voldoen.

Jurriaans Grafische Communicatie is actief in de keten van ontwerp tot en met logistiek, ofwel van idee tot uitvoering. In de afgelopen jaren heeft het grafische bedrijf zich zowel naar de voor- als achterkant in het grafische proces ontwikkeld. Naast offset druk met de Speedmaster persen, wordt er sinds 1979 ervaring opgedaan met Xerox en haar grafische producten als de DocuTech. Vijf van deze printers produceren allerlei grafische uitingen, voornamelijk losbladig.

De uitgangspunten van Jurriaans om Xerox wederom als partner te kiezen zijn de juiste prijs/kwaliteit verhouding van de DocuColor 2060, en de miljarden investeringen in een full colour print toekomst die Xerox maakt. Jurriaans ziet een toenemende vraag naar producties die zowel gedrukt als geprint moeten worden. Als voorbeeld: full colour losbladige uitgaven over bloemen worden op twee wijzen geproduceerd; de taaledities voor de OEgrote¹ talen worden in offset gedrukt, terwijl uitgaven voor kleine taalgebieden op de DocuColor 2060 worden geprint.

De investering in digitaal kleurendruk sluit naadloos aan op de ontwikkelingen van een eigen datawarehouse en beeldbank waarmee klanten zelf - via internet - uitgaven kunnen samenstellen. Deze worden vervolgens automatisch opgemaakt en via PDF proeven goedgekeurd. Ondertussen zijn al zo¹n 80.000 pagina¹s en 20.000 beelden beschikbaar voor klanten om verschillende uitgaven uit samen te stellen, die dan bij Jurriaans worden gedrukt of geprint. Uitgevers, opleidings- en onderwijsinstellingen, organisatiebureaus en industriële klanten weten al jaren de weg naar Jurriaans Grafische Communicatie in Amsterdam Z.O. te vinden. Met de DocuColor 2060 kunnen zij nog beter bediend worden. Voor nadere informatie over Jurriaans Grafische Communicatie kijkt u op www.jurriaans.nl of belt u naar 020 - 342 54 04.

Over Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/­management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum in Grenoble (Frankrijk). Meer informatie over Xerox Europe is te vinden op www.xerox.com.

Xerox®, The Document Company®, het digitale X® en Phaser® zijn handelsmerken van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.


---