Digitale Gemeente Houten

Gemeente en politie nuanceren drugsgebruik jongeren

dinsdag 5 augustus 2003 - Bron: redactie SDGH

In een gezamenlijke persverklaring hebben de politie district Lekstroom en de gemeente Houten afstand genomen van berichtgeving in de media over "drugsgebruik door een grote groep Houtense jongeren." Een aantal feiten uit het persbericht van de politie over de aanhouding van de drugsdealers is volgens beide instanties onjuist vertaald.

Het persbericht had als doel om de succesvolle aanhouding en aanpak van vier drugsdealers in de gemeente Houten nader toe te lichten. Deze drugsdealers handelden in soft- en harddrugs in de gemeente Houten vanuit twee locaties: een woning en een horecagelegenheid. Uit onderzoek, dat vanaf eind 2002 door de politie werd uitgevoerd, bleek dat een groep van 50 personen bij deze dealers soft- en harddrugs kochten. Van deze groep van 50 personen, waaronder enkele minderjarigen, komt een gedeelte uit de gemeente Houten.

De politie heeft hierover in de media haar zorg uitgesproken om daarmee een signaal af te geven aan ouders en verzorgers van minderjarigen in Houten. Ook werd aan ouders en verzorgers hulp aangeboden.

In de berichtgeving over deze bezorgdheid werd de indruk gewekt dat in de gemeente Houten een grote groep jongeren harddrugs zou gebruiken. De gemeente Houten en de politie van district Lekstroom betreuren deze weergave van de feiten en benadrukken, dat dit zeker niet uit het onderzoek naar de drugsdealers is komen vast te staan.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).