Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 augustus 2003

Monique Oude Wolbers: telefoon 053-4555588

Verkeersongeval onder invloed

Automobilist onder invloed raakt met zijn auto van de weg

Agelo

Op dinsdag 5 augustus omstreeks 01.23 uur werd een verkeersongeval gemeld op de Weerselosestraat in Agelo. Een 20-jarige automobilist uit Uelsen raakte met zijn auto in de linker berm en schoot vervolgens door naar rechts, raakte een verkeersbord, schoot door over de sloot en kwam 100 meter verderop in een weiland tot stilstand. Bij de 20-jarige werd alcohol- en drugsgebruik geconstateerd, waarop van hem een bloedproef is afgenomen. In verband met mogelijk letsel is hij ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De verdachte had geen rijbewijs. PV wordt opgemaakt. (bps: 03-102265)

Aanrijding met letsel

Aanrijding tussen auto en motorfiets

Hengelo

Op maandag 4 augustus omstreeks 10.57 uur reed een 41-jarige automobiliste uit Enschede vanaf de uitrit bij de Waarbeek de Twekkelerweg op. Zij verleende daarbij geen voorrang aan een van links naderende motorrijder, een 22-jarige Enschedeër. De motorrijder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. (bps: 03-1-1902)

Beroving met geweld

Vrouw met geweld van haar portemonnee beroofd

Enschede

Op maandag 4 augustus tussen 08.30 en 09.00 wilde een 27-jarige Enschedese geld pinnen bij de geldautomaat op het Miroterrein aan de Noord Esmarkerrondweg. Terwijl zij haar hond vastbind om zodoende haar handen vrij te hebben, wordt ze door een man omver geduwd. Ze verliest daardoor even haar bewustzijn. Als ze weer bij haar positieven komt blijkt haar portemonnee gestolen. Ze heeft aan de val een aantal kneuzingen overgehouden. De dader beschrijft ze als volgt: Een negroïde man, kort kroeshaar, ongeveer 1.65 m lang en normaal postuur. De man was gekleed in een wit shirt en droeg bruine open schoenen. (bps: 03-101943)

Ongeval met letsel

Vrouw valt uit raam en raakt gewond

Enschede

Op maandag 4 augustus omstreeks 22.13 uur valt een 51-jarige vrouw uit Koudum uit een deur van de eerste verdieping van een woning aan de van Riebeekstraat. Ze logeerde met familieleden in deze woning en wilde de buitendeur van de slaapkamer open zetten. Onbekend met de situatie en ondanks waarschuwing dat ze uit moest kijken voor de afstap, komt ze toch te vallen. Haar val van 2.50 meter hoogte wordt gebroken door een tuinstoel, waardoor erger wordt voorkomen. Niettemin loopt ze een fikse hoofdwond en gebroken sleutelbeen op en wordt ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. (bps: 03-102218)

Aanhouding wegens overlast

Man aangehouden nadat hij trammelant schopte in een woning bij familie

Enschede

Op maandagavond 4 augustus omstreeks 22.20 uur werd er trammelant gemeld in een woning aan de Auskamplanden. De veroorzaker, een 38-jarig familielid was onder invloed van alcohol de woning binnen gedrongen en veroorzaakte de nodige problemen, waarna er een handgemeen ontstond. Daarna verliet de man de woning. De politie trof de verdachte in de nabijheid aan. Hij was in het bezit van een groot kapmes. Daarop is hij aangehouden en ter zake openbare dronkenschap ingesloten. (bps: 03-102223)

Mishandeling na aanrijding

Automobilist deelt klappen uit na te zijn aangereden

Enschede

Op maandag 4 augustus omstreeks 13.05 uur werd een 22-jarige automobilist uit Enschede op de Posten van achteren aangereden door een 51-jarige Enschedese automobilist. De 22-jarige werd daarop zo kwaad dat hij uitstapte en de ruit van de andere auto insloeg. Op het moment dat de 51-jarige uitstapt en verhaal wil halen krijgt hij een vuistslag van de 22-jarige, waarop hij een snee onder zijn oog opliep. De 51-jarige wilde hiervan aangifte doen. De politie heeft de aanrijding opgenomen en de 22-jarige verdachte proces-verbaal aangezegd. (bps: 03-101964)

Aanrijding met letsel

Aanrijding tussen twee personenauto's

Haaksbergen

Op maandag 4 augustus omstreeks 09.56 uur rijdt een 22-jarige automobilist uit Neede over de Mentinksweg in Haaksbergen. Op de kruising met de Groothuizenweg verleent hij geen voorrang aan de van rechts naderende 34-jarige automobilist uit Rietmolen. De 22-jarige is met nekklachten voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-101817)

Gestolen auto aangetroffen

Gestolen auto zwaar beschadigd aangetroffen in weiland

Enschede

Op maandag 4 augustus werd door een passant gemeld dat er een auto zou staan in een weiland aan de Vlierstraat. De politie trof daar achter de brandweerkazerne inderdaad een auto aan, waarvan de velgen ontbraken en de autoradio. De auto bleek eigendom van een 27-jarige man uit Ahaus en was op zaterdag 2 augustus bij het Rutbeek gestolen. De auto is voor sporenonderzoek afgesleept. (bps: 03-101338)

Diefstal auto

Auto gestolen vanaf parkeerplaats

Enschede

In de nacht van zondag 3 op maandag 4 augustus werd vanaf een parkeerplaats aan de Overduingaarde in Enschede een auto gestolen. De auto betreft een rode Mazda 323 kenteken YZ-80-HH en is eigendom van een 29-jarige Enschedese. (bps: 03-101782)

Kopaanhouding na inbraak

Man aangehouden nadat hij in een woning had ingebroken

Enschede

Op maandag 4 augustus omstreeks 22.20 uur werd bij de politie een woninginbraak gemeld aan de Westerstraat in Enschede. Volgens getuigen had een man een ruit van de woning vernield en was daarna naar binnen gegaan. De politie stelde een onderzoek in en volgde het spoor in de woning, waar zij de verdachte, een 39-jarige Enschedeër, aantrof. Hij verklaarde op zoek te zijn naar een slaapplaats. De verdachte is aangehouden en ingesloten. (bps: 03-102229)


---- --