Korps: Friesland, plaats: Fryslân 5-08-2003
Poltieberichten van 5/8 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Heerenveen: fietser gevallen
Maandag omstreeks 12.00 uur kwam een 88-jarige inwoner van Heerenveen op de Oude Veenscheiding door nog onbekende oorzaak met zijn fiets ten val. De fietser liep een hoofdwond op. Hij werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Wirdum: diefstal
Van maandag op dinsdag werden uit een onafgesloten schuurtje achter een woning aan de Marwertsterdyk een radio/cd-speler en een grijze Union herenfiets weggenomen. De 50-jarige bewoner had afgelopen nacht wel iets gehoord rondom zijn woning, doch hij had daar verder geen aandacht aangeschonken. De man heeft aangifte gedaan.

Wijtgaard: brand woning
Dinsdag omstreeks 11.45 uur kwam er een melding binnen dat er brand was uitgebroken in een woning aan de Meekeshof. De 45-jarige bewoner werd gewekt door de brandmelder. Een ventilator was van een kast in de woonkamer gevallen en daardoor was kortsluiting ontstaan gevolgd door brand. Het vuur werd door de brandweer geblust. De bewoner had moeite met zijn ademhaling en werd voor onderzoek overgebracht naar het MCL-Zuid. De gehele woning liep rook- en waterschade op.

Leeuwarden: harddrugs in beslag genomen
Maandag rond 20.40 uur werd tijdens een routinecontrole aan de J.H. Knoopstraat een 25-jarige automobilist uit Sneek gecontroleerd. In de auto lagen enkele flacons methadon en hij bleek verder in het bezit te zijn van twee bolletjes heroïne en een bolletje cocaïne. De automobilist deed afstand van de drugs.

Bureau Communicatie: 0900 - 8844