Politie Amsterdam-Amstelland

Jeugdige aanrander gearresteerd
5-8-2003. Gisteravond is in een zwembad in West een 14-jarige jongen aangehouden die een eveneens 14-jarig meisje had aangerand. De jongen betastte het meisje toen ze met een een vriendje aan het zwemmen was. Ze ging vervolgens aan de andere kant van het bad zwemmen. De jongen kwam haar echter achterna en begon haar opnieuw onzedelijk te betasten. Toen haar vriendje haar te hulp kwam, stopte de jongen met zijn handelingen. Een gewaarschuwde badmeester nam de dader mee naar zijn kantoor en heeft hem overgedragen aan de politie. De zaak wordt onderzocht door de sociale jeugd- en zedenpolitie (SZJP). Klikobakmoord 1999
Reconstructiefoto slachtoffer
4-8-2003. Op vrijdag 17 september 1999 werd in een grijze klikobak die in de Weespertrekvaart bij Driemond dreef, het lichaam gevonden van een jonge vrouw. Ze was door vuurwapengeweld om het leven gekomen. Het stoffelijk overschot was grotendeels vergaan en in beton gegoten. Lees meer...
Een glaasje...en nog een glaasje...
5-8-2003. Helaas constateert de politie dat veel weggebruikers tijdens de warme dagen naar de verkeerde koelvloeistof grijpen. Dat alcohol en verkeer nooit samen gaat blijkt uit de volgende incidenten:

Spaarndammerdijk
Op de Spaarndammerdijk reed de bestuurster van een invalidenvoertuig even voor half zes tegen een verkeerslicht aan. Zij verklaarde dat zij plotseling moest uitwijken voor een passerende auto. Agenten roken echter een sterke alcohollucht en hielden de vrouw aan. Op het politiebureau bleek zij niet in staat een blaastest af te leggen. Bloedonderzoek moet uitwijzen hoeveel zij gedronken had.

Westermarkt
Surveillerende agenten zagen kort na middernacht een auto over de grachtengordel slingeren. De bestuurder had de gehele rijbaan nodig en ramde bijna een paar geparkeerde auto?s. Toen op de Westermarkt ook nog eens zijn motor afsloeg, grepen de dienders in. De man werd aan een blaastest onderworpen en bleek ruim drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd te hebben. Zijn auto werd aan de ketting gelegd en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Haarlemmerweg / Transformatorweg
Een 35-jarige Amsterdammer maakte het vannacht wel erg bont. Hij werd even na middernacht op de Haarlemmerweg door agenten betrapt terwijl hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Bij hem werd een alcoholwaarde van 1,2 promille gemeten. Nadat de man een aantal openstaande boetes had betaald en was verhoord, werd hij heengezonden met een rijverbod. Groot was dan ook de verbazing van de agenten die de coureur even na half vier opnieuw in zijn bolide aantroffen. Opnieuw werd de gang naar het politiebureau gemaakt waar nogmaals proces-verbaal werd opgemaakt. Bovendien werd nu het rijbewijs ingevorderd.

Maasstraat
Op de Maasstraat werd vannacht een bromfietser zonder helm betrapt. Toen de agenten hem controleerden roken zij alcohol. Bij een blaastest aan het bureau werd een alcoholwaarde van ruim 1,5 promille gemeten. Dit is drie keer de toegestane hoeveelheid.

Beneluxbaan (Amstelveen)
Bij een aanrijding vannacht rond twee uur op de Beneluxbaan, ter hoogte van de Rembrandtweg, bleek één van de bestuurders te veel gedronken te hebben. Een 29-jarige man uit Amstelveen werd aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist bleek de toegestane limiet overschreden te hebben. Bij de aanrijding vielen gelukkig geen gewonden.

Middenweg (Ouder-Amstel)
Een automobilist vestigde vannacht rond half twee op de Middenweg in Ouder-Amstel de aandacht op zich door met een behoorlijke snelheid een doodlopende weg in te rijden. Agenten zagen dat hij nog net op tijd kon remmen om een aanrijding te voorkomen. Bij controle bleek de man te veel gedronken te hebben. Bij hem werd twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol gemeten.

Geldersekade
Op de Geldersekade zagen agenten vannacht rond drie uur dat een automobilist tot drie keer toe een noodstop maakte zonder dat daartoe enige aanleiding bestond. Toen zij de bestuurder aanspraken, roken zij een dranklucht. Aan het bureau wees een blaastest uit dat ook deze automobilist teveel aan Bachus had geofferd. Er werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Kattenburgerstraat
Een 49-jarige Amsterdammer spande vannacht de kroon. Hij werd betrapt toen hij probeerde zijn auto op de Kattenburgergracht in te parkeren. Agenten zagen de man stuntelen en grepen in. Aan het bureau werd een promillage van 2,7 promille gemeten. Veel mensen zouden bij een dergelijke hoeveelheid alcohol het leven laten. De man werd met een proces-verbaal op zak en zonder rijbewijs door een arts thuis afgeleverd.

---

Hulpvaardige jongen blijkt dief

5-8-2003. Een 67-jarige vrouw is gistermiddag in de Hudsonstraat het slachtoffer geworden van een laffe diefstal. De vrouw had net geld opgenomen bij een pinautomaat. Zij liep met een rollator, waaraan zij haar tas had hangen, naar huis.Toen zij haar voordeur opende, gooide een jongen zijn fiets voor de loopkar en bood haar spontaan aan de rollator naar binnen te rijden. Hij duwde vervolgens de overdonderde vrouw naar binnen, knoopte de tas los en nam deze mee naar de keuken. Tot grote verbazing van het slachtoffer doorzocht hij daar de tas, pakte het geld en de knip, rende de woning uit en vluchtte op een fiets.

---

Jongetje verdronken

5-8-2003. Gisteravond is een 8-jarig jongetje verdronken in de Gaasperplas. Het kind raakte tijdens een zwempartijtje onder water en kwam niet meer boven. Brandweerduikers hebben hem opgedoken uit de Gaasperplas. Het jongetje werd gereanimeerd en in bewusteloze toestand naar een ziekenhuis overgebracht. Daar werd zijn dood geconstateerd. Schutter 1ste Nassaustraat gepakt
4-8-2003. Zaterdagavond hield de politie in de Spaarndammerbuurt een 47-jarige Amsterdammer aan op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij in de Eerste Nassaustraat vrijdagavond. In zijn woning werd het gebruikte wapen aangetroffen. De man is ingesloten. Vrijdagavond werden de bewoners van de Eerste Nassaustraat opgeschrikt door een aantal schoten. De politie was snel ter plaatse en stelde een onderzoek in. Het vuurwapengeweld bleek gericht tegen de bewoners of aanwezigen van een pand in de bewuste straat. Agenten telden twee kogelinslagen in een raam van de bewuste woning. De schutter ging er vandoor, loste onderweg nog een schot en mishandelde een voorbijganger. Uiteindelijk wist hij te ontkomen. Zaterdag zagen surveillerende agenten een man die voldeed aan het signalement van de geweldpleger een woning in de Spaarndammerbuurt binnen gaan. Onmiddellijk werd het pand onder observatie genomen en toen de man de woning verliet werd hij overmeesterd. De man had onderdelen van een vuurwapen op zak en in de woning werd een geweer met bijbehorende munitie aangetroffen.