Gemeente Castricum

Klankbordgroep Monumentenbeleid zoekt leden / 05-08-2003

In de komende maanden gaan wij aan de gang met het gemeentelijk monumentenbeleid. Het is de bedoeling dat de nota gemeentelijk monumentenbeleid in de vergadering van de gemeenteraad van januari 2004 wordt vastgesteld. Voordat dit gemeentelijk monumentenbeleid definitief kan worden vastgesteld moet er nog een heel traject van onderzoek en overleg doorlopen worden.

Wij maken daarbij ook graag gebruik van de interesse en deskundigheid van de inwoners van onze gemeente voor en van de cultuurhistorie in het algemeen en die van onze gemeente in het bijzonder.

Daarom willen wij een klankbordgroep gemeentelijk monumentenbeleid instellen. Het is de bedoeling dat deze klankbordgroep gaat bestaan uit een aantal betrokken organisaties aangevuld met 3 monumenteneigenaren en 3 inwoners van onze gemeente met kennis van en/of interesse voor de cultuurhistorie in onze gemeente.

De eerste vergadering van de klankbordgroep gemeentelijk monumentenbeleid vindt plaats op donderdag, 16 september 2003 om 20.00 uur in het gemeentehuis te Castricum.

Taakomschrijving
De taken van de klankbordgroep bestaan onder meer uit het adviseren over een gemeentelijk monumentenbeleid en de regelgeving. Er komen bijvoorbeeld verschillende subsidieregelingen voor onderhoud en restauratie van rijks- en/of gemeentelijke monumenten van de (voormalige) gemeenten Akersloot, Castricum en Limmen per 1 januari 2004 te vervallen. Voor die tijd moeten hiervoor in de plaats subsidieregelingen door de gemeenteraad van de gemeente Castricum te zijn vastgesteld. Verder is het de bedoeling om na de vaststelling door de gemeenteraad van de nota te starten met de werkzaamheden voor een register van beschermde gemeentelijke monumenten voor de gehele gemeente Castricum. Nu is er alleen een register voor de kernen Akersloot en de Woude. Ook bij de uiteindelijke selectie van objecten die voorgedragen worden voor inschrijving in het gemeentelijk monumentenregister doen wij graag een beroep op de klankbordgroep.

Reacties
Als u belangstelling heeft voor deelname aan de klankbordgroep kunt u zich hiervoor tot uiterlijk 15 augustus 2003 schriftelijk aanmelden. Uw gemotiveerde aanmelding dient u vergezeld te laten gaan van een korte beschrijving waaruit uw deskundigheid en/of interesse voor de cultuurhistorie in het algemeen en voor die van onze gemeente in het bijzonder blijkt.

Uw reactie kunt u toezenden aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1301, 1900 BH CASTRICUM (o.v.v. Klankbordgroep monumentenbeleid ).
Als u over het voorgaande nog vragen heeft of nadere informatie wenst kunt u contact opnemen met de heer H.C.P. Venema, afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling, telefoon: 0251-66 13 26.