Gemeente Amstelveen

Sluiting restaurant Bankrasweg 8

Op 29 juli heeft het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen besloten de weg vrij te maken om met ingang van 7 augustus a.s. met bestuursdwang te kunnen optreden tegen het illegale restaurant aan Bankrasweg 8.
Met ingang van 6 juli heeft de eigenaar van dit restaurant een dwangsom opgelegd gekregen van 5.000,00 voor elke maand dat het restaurant illegaal open bleef.
Dit heeft er niet toe geleid dat de exploitatie stopte.

Op 6 maart 2003 besloot het gemeentebestuur, mede naar aanleiding van een verzoek van de inspecteur van het ministerie van VROM, op te treden tegen de illegale exploitatie van het restaurant door het opleggen van een dwangsom. De gemeente kan, wanneer een dwangsom niet werkt, dit omzetten in bestuursdwang. Bestuursdwang houdt in dit geval in dat de gemeente, op kosten van de overtreder, feitelijk de illegale situatie beëindigt.

Het gebruik van het restaurant gebeurt in strijd met het bestemmingsplan. Dit plan staat alleen bouwwerken, behorend bij de beoefening van ruitersport toe. Er is op dit perceel geen sprake van de beoefening van ruitersport. Het restaurant heeft hier dus zeker geen directe relatie mee.

Het gemeentebestuur wil het open, landelijke karakter van dit gebied behouden. Het exploiteren van een zelfstandig restaurant is daarom ongewenst.