Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 06 AUGUSTUS 2003 Ridderbosstraat en een toelichting daarop zijn in te zien via de website van de gemeente: www.bedum.nl. Op 26 augustus aanstaande wordt een inspraakavond over de plannen gehouden in hotel 't Gemeentehuis in Bedum. De aanvang is om 19.30 uur.
bouw-/sloopvergunningen
aangevraagde bouwvergunning (licht):

* veranderen gevel Bazuinslaan 3, Bedum (28-07). aangevraagde bouwvergunning (regulier):

* veranderen woning Oosterseweg 21, Zuidwolde (31-07). aangevraagde sloopvergunning:

* slopen bovenbouw veestalling, Stadsweg 51, Onderdendam (28-07). contact opnemen met Bouw- en woningtoezicht van de gemeente Bedum of verleende bouwvergunningen (regulier):

* plaatsen slaapkamer op garage De Meidoorn 22, Bedum (28-07);
* vergroten woning Noordwolderweg 35, Zuidwolde (30-07);
* oprichten verzorgingstehuis met verpleegplaatsen, Prof. Boermastraat, Bedum (30-07).

verleende sloopvergunningen:

* slopen dakgoten Oosterseweg 33, Zuidwolde (30-07);
* slopen bedrijfsgebouw Boterdiep Wz 45, Bedum (01-08). stremmingen
Als onderdeel van het Scheepsjoagen in Onderdendam wordt op vrijdag 8 augustus de `Scheepsjoagloop' gehouden. De Achterweg/Winsumertrekweg, Bosweg, Westerdijkshorn en Lageweg/Stadsweg zijn daarom tussen 19.00 uur en circa 21.00 uur afgesloten voor (doorgaand) gemotoriseerd verkeer.
Op zaterdag 9 augustus zijn de volgende wegen in verband met het Scheepsjoagen tussen 9.00 en 24.00 uur afgesloten voor het verkeer: Uiterdijk, Rodeweg, Molenpad en een gedeelte van de Achterweg.

caravans op openbare weg

Burgemeester en wethouders hebben gebruik gemaakt van hun bevoegdheid om wegen, parkeerruimte daaronder begrepen, aan te wijzen waarop het verboden is langer dan op drie achtereenvolgende dagen de volgende categorieën voertuigen te plaatsen of te hebben:
* voertuigen bestemd voor recreatieve doeleinden zoals caravans, kampeerwagens en campers;

* andere niet voor dagelijks gebruik bestemde voertuigen zoals aanhangwagens.

Zij hebben dit zij gedaan vanwege de nog steeds toenemende parkeerdruk op de openbare wegen. Ook het uiterlijk aanzien van de gemeente speelt hierbij een rol.
Hun bevoegdheid ontlenen zij aan artikel 5.1.5 van de Algemene plaatselijke verordening.
De aanwijzing geldt voor alle wegen binnen de bebouwde kommen van de gemeente Bedum. Hun daartoe strekkend besluit van 18 juni 2003 is op 1 augustus 2003 in werking getreden en ligt in het gemeentehuis ter inzage op de afdeling Bestuurszaken.
van de ombudsfunctionaris, de heer J.J. van Vliet, komt tot 12 augustus te vervallen.