Politie Gelderland-Midden

Regionaal, aankondiging snelheidscontroles (2)
Publicatiedatum: 05-08-2003

Het verkeershandhavingsteam van de politie Gelderland-Midden maakt voor vanmiddag en vanavond snelheidscontroles bekend op de volgende wegen in de regio:
o Aerdt, op de Aerdtseweg
o Voorthuizen, op de Apeldoornsestraat (N344)
o Didam, Tatelaarweg. Bij deze laatste controle wordt ook aandacht besteed aan gordelgebruik onder automobilisten. Voor de avonduren staat een gecombineerde verkeerscontrole gepland op de Rivierweg in Duiven, waarbij naast snelheid ook aandacht wordt besteed aan alcohol in het verkeer.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Elst, benadeelde triatleet heeft sportfiets terug Publicatiedatum: 05-08-2003

Een 32-jarige man uit Elst, die vorige week aangifte deed van diefstal van zijn sportfiets heeft zijn fiets weer terug. De fiets was met nog een andere fiets ontvreemd bij een inbraak in diens woning aan de Reethsestraat, vorige week woensdag. Een kennis van de Elstenaar, een 43-jarige Arnhemmer zag de gestolen fiets later op de avond terug op de Drielse Rijndijk in Arnhem. Hij herkende de fiets vanwege het opvallende model. Bij de fiets stonden twee mannen die bij het naderen van de Arnhemmer wegreden. De Arnhemmer zette de achtervolging in en wist de berijder te achterhalen. Toen hij naar de herkomst van de fiets vroeg kwam er een tweede man bij. Vervolgens ontstond er een woordenwisseling en werd de Arnhemmer enkele malen in het gezicht geslagen. De Arnhemmer zag zich vervolgens genoodzaakt weg te gaan. Een dag later, op donderdag 31 juli, werd de berijder van de fiets, naar later bleek een 18-jarige man uit Arnhem, gesignaleerd op de Hommelseweg in Arnhem, en op aangeven van de 43-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van heling. Politieonderzoek leidde tot het bekend worden van een tweede verdachte, een 28-jarige Arnhemmer, die de 43-jarige zou hebben geslagen. Hij werd eveneens afgelopen donderdag aangehouden. Beiden werden nader aan de tand gevoeld over het bezit van de gestolen fietsen en legden een bekentenis af voor wat betreft heling van de fietsen. De wedstrijdfiets kwam daarbij boven water en kon afgelopen zaterdag worden teruggegeven aan de gedupeerde Elstenaar. De andere fiets is nog spoorloos. Van beide aangehouden verdachten is niet aangetoond kunnen worden in hoeverre zij betrokken waren bij de inbraak in de woning van de Elstenaar. Beiden zijn afgelopen weekend in vrijheid gesteld en kregen ieder voor hun eigen aandeel een dagvaarding uitgereikt. Zij zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606