Partij van de Arbeid

Den Haag, 4 augustus 2003

Vragen van de leden Smits en van Dijken (PvdA) aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
1. Kunt u zich onze eerdere vragen d.d. 9 mei 2003 met betrekking tot "ondertiteling voor doven en slechthorende kinderen van Nederlandstalige programma's" en uw antwoord daarop van 30 juni 2003 (1315) herinneren?


2. Bent u bekend met het artikel "Steeds meer televisie programma's ondertiteld" uit het blad "Horen" (november/december 1999) van de Nederlandse Vereniging Voor Slechthorenden (NVVS) (zie bijlage) waarin wordt berekend dat de kosten voor ondertiteling gemiddeld zo'n 0,25 % van de totale programma productiekosten bedragen?


3. Bent u met ons van mening dat een dergelijk laag percentage geen belemmering zou mogen zijn om zo snel mogelijk tot uitbreiding van het aantal ondertitelde Nederlandstalige programma's te komen?


4. Zo ja, waarom bent u dan vooralsnog niet bereid om met behulp van de Mediawet ondertitelingpercentages aan de publieke- en commerciële omroepen voor te schrijven?