Politie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------



Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek


Persberichten van 5 augustus 2003



Groenlo - Gewond na val met fiets


Een 30-jarige inwoner van Winterswijk is op 4 augustus omstreeks 19.30 uur op de Oude Winterswijkseweg met zijn fiets gevallen. De man raakte door onbekende oorzaak van het fietspad en raakte hierbij het gaas van een hekwerk. Hierdoor kwam de man ten val. De man hield voornamelijk schaafwonden over aan de valpartij en is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.



Wehl - Verkeersongeval met letsel


Een 34-jarige inwoner van Doetinchem is op 4 augustus omstreeks 20.00 uur bij een aanrijding gewond geraakt. De man reed op zijn racefiets over de Keppelseweg en verloor op een gegeven moment de macht over het stuur. Hierdoor botste hij frontaal tegen een links van de weg geparkeerd staande auto. De man is met verwondingen aan zijn hoofd en gezicht overgebracht naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem. Door de aanrijding werd de motorkap van de auto beschadigd en kwam er een dikke barst in de voorruit.



Doetinchem - Diefstal aanhangwagen en aluminium


Vanaf een bedrijfsterrein aan de Spinbaan is tussen 2 augustus 13.00 uur en 4 augustus 06.45 uur een onafgesloten aanhangwagen gestolen. Ook werd 600 kg aluminium met een waarde van ongeveer 2000 euro weggenomen. De daders kwamen via de omheining op het terrein, waarna de opslagplaats voor het aluminium werd leeggehaald en de aanhangwagen werd weggenomen.



Neede - Snelkraak


Bij een snelkraak in een winkel aan de ten Coate Plas zijn op 5 augustus omstreeks 02.45 uur shag en sigaretten gestolen. De daders vernielden een ruit van een toegangsdeur waarna ze naar binnen konden. In de winkel werden vervolgens uit een vitrinekast de shag en de sigaretten weggenomen.



Doetinchem - Snelkraak mislukt


Bij een winkel aan de Plantsoenstraat is op 5 augustus omstreeks 02.55 uur een snelkraak gepleegd. De daders zijn met een personenauto achterwaarts tegen de voorpui gereden. De gehele voorpui raakte hierdoor ontzet en verschillende ramen werden vernield. Omdat de auto vast kwam te zitten konden de daders niet in de winkel komen. Getuigen zagen vervolgens dat twee mannen hard wegliepen. Agenten die met een surveillancehond ter plaatse kwamen hebben de omgeving afgezocht maar hebben de verdachten niet meer aangetroffen. Na onderzoek bleek dat de gebruikte personenauto in Keulen was ontvreemd.



Lichtenvoorde - Caravan uitgebrand


Een caravan van een inwoner van Lichtenvoorde is op 5 augustus omstreeks 02.30 uur door nog onbekende oorzaak geheel uitgebrand. De caravan stond op een parkeerplaats bij een school aan de Dr. Arienstraat. Door de hitte van het vuur zijn enkele ruiten van de school gebarsten. Ook werd een lantaarnpaal beschadigd.



Neede - Oplichting met overschrijvingsformulieren


Een klant van een bank in Neede wilde op 25 juli een overschrijvingsformulier in de speciale bus voor bankopdrachten doen. Omdat de gebruikelijke bus was afgeplakt en er een verwijzing op stond dat het overschrijvingsformulier in de normale brievenbus gestopt moest worden, heeft de klant dat gedaan. Enkele dagen later werd het overschrijvingsformulier voor controle uit het systeem van de bank gehaald. Bij deze controle bleek dat het bedrag en het rekeningnummer waren gewijzigd. Onderzoek wees uit dat het overschrijvingsformulier uit de brievenbus bij de bank was gehengeld, waarna de gegevens werden gewijzigd. Omdat de speciale bussen voor bankopdrachten nooit door de banken worden afgeplakt, wordt iedereen geadviseerd om in een voorkomend geval de overschrijvingsformulieren niet in de normale brievenbus te doen, maar in te leveren bij de balie van de bank of weer mee naar huis te nemen.



Ruurlo - Diefstal tractor


Uit een veldschuur aan de Dekkersweg is tussen 31 juli 18.00 uur en 1 augustus 08.30 uur een tractor met een waarde van ongeveer 4000 euro weggenomen. De tractor, een groene Deutz kon eenvoudig worden weggenomen omdat de sleutel nog in het contact zat.



Doetinchem - Diefstal uit personenauto


Een inwoner van Doetinchem heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn personenauto. De man had de auto op 4 augustus geparkeerd op de Doctor Huber Noodtplaats. Toen hij omstreeks 16.30 uur bij zijn auto terugkwam was de radiocdspeler uit de auto weggenomen. Het is niet bekend hoe de daders in de auto konden komen.



Snelheidscontrole 4 augustus


Geesteren (Gld):

Nettelhorsterweg, max. 80 km/uur, van 18.30 uur tot 21.30 uur, 531 passerende voertuigen, 143 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 142 km/uur.



Einde berichten



Voor informatie:

Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --