Politie Gelderland-Midden

Zevenaar, Roken brengt u en uw omgeving ernstige schade toe Publicatiedatum: 05-08-2003

Vorige week woensdag en donderdag, 30 en 31 juli, zijn drie medewerkers van een supermarkt in Zevenaar aangehouden wegens verdenking van diefstal. De drie zouden grote partijen sigaretten hebben ontvreemd en doorverkocht. De schade bedraagt in totaal EUR100.000.

Eind 2001 bleek bij de supermarkt dat er iets niet goed was in de voorraadadministratie van het bedrijf. Naar voren kwam vervolgens dat er aanzienlijke hoeveelheden sigaretten kwijt waren geraakt. Bij de supermarkt rees het vermoeden van diefstallen die werden gepleegd vanuit de voorraad.

Het bedrijf heeft vervolgens zelf een intern onderzoek ingesteld. Uiteindelijk konden daardoor twee medewerkers, een 21-jarige en een 17-jarige jongen uit Zevenaar, op heterdaad worden aangehouden. Daarop werd de politie ingeschakeld. Ter plaatse bleek dat er nog een derde verdachte in het spel was. Deze, een 20-jarige jongen uit Zevenaar, is de volgende dag door de politie aangehouden.

Alledrie de verdachten zijn voor verhoor in verzekering gesteld. Wat uit het onderzoek naar voren is gekomen, is dat de sigaretten overdag uit de voorraad werden gehaald en op een andere plek in het bedrijf werden klaargezet. Nadat 's avonds de vakkenvullers naar huis waren, werden deze ladingen sigaretten meegenomen. De sigaretten werden vervolgens verkocht onder ondermeer vrienden en bekenden.

De drie verdachten zijn na verhoor heengezonden. Het Openbaar Ministerie ontfermt zich verder over de zaak.

voor nadere informatie:
Miriam van de Geer
Politiedistrict Rivierenland
0316-368031

---