Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (5/8)

Tilburg, 5 augustus 2003

63 bekeuringen bij snelheidscontrole

TILBURG - Aan de Enschotsestraat heeft de politie gisteren een snelheidscontrole gehouden. Er passeerden 672 voertuigen de radarpost. Van hen reden er 63 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 82 kilometer per uur terwijl op de Enschotsestraat de maximum snelheid 50 kilometer is.

Huiselijk geweld

TILBURG - Aan de Ingenhovenlaan hebben agenten gisteravond rond vijf over halfelf een 39-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van de mishandeling van zijn 34-jarige vrouw en 17-jarige dochter. Zij vrouw kneep de man de keel dicht en de dochter, die haar moeder te hulp kwam, werd met een bezemsteel geslagen.

Vrouw veroorzaakt burengerucht

TILBURG - In Tilburg Zuid heeft de politie vannacht, even na één uur een 45-jarige vrouw aangehouden. De vrouw veroorzaakte burengerucht door luidkeels te schreeuwen. Door de vrouw aan te houden maakten de agenten een einde aan het burengerucht.

Politie houdt drie verdachten aan
i.v.m. vechtpartij Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - In verband met de vechtpartij die zondagnacht rond kwart voor één naar aanleiding van geluidsoverlast plaats vond aan de Gelderstraat , waarbij een 76-jarige inwoner van deze plaats op tragische wijze om het leven kwam, toen hij, als betrokkene bij deze vechtpartij onwel werd en vermoedelijk aan een hartstilstand overleed, heeft de politie vandaag opnieuw aanhoudingen verricht. Vandaag werden aangehouden een 47-jarige man uit De Moer, een 52-jarige vrouw uit Hilvarenbeek en een 26-jarige man uit Tilburg. Zij worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de ongeregeldheden die zondagnacht en aangehouden op grond van openlijke geweldpleging. In het belang van het onderzoek is het drietal in verzekering gesteld. Zij worden vrijdag as. geleid voor de Officier van Justitie en de rechter Commissaris te Breda. Een vierde verdachte, een 51-jarige man uit Hilvarenbeek, die zondagnacht bij het incident werd aangehouden is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Met de aanhoudingen van de drie verdachten hoopt de politie in beeld te krijgen wat er zich die zondagnacht aan de Gelderstraat heeft afgespeeld en wat ieders aandeel in dit gebeuren is geweest. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Bron: Carel Bouman