Politie Zaanstreek-waterland



08:29 05-AUG-03
LOC: WORMERVEER, DE ZAAN
WORMER, 'T ZWET
ZAANDIJK, GUISVELD

Negen snelle schippers krijgen bon

Tijdens controles op vrijdag- en zaterdagmiddag en -avond hebben in totaal negen schippers een bekeuring gekregen wegens te snel varen. Eén schipper werd op De Zaan bekeurd, omdat hij harder voer dan de ter plaatse toegestane snelheid van 12 km/uur. De Zaan is in sectoren verdeeld waar maximaal 6, 12 of 20 km/uur mag worden gevaren. Dit wordt duidelijk door borden aangeven. Op 't Zwet en het Guisveld mag maximaal 6 km /uur worden gevaren. Daar vielen dan ook de overige bekeuringen, waarbij het veelal jeugdige schippers betrof.
De controles worden gehouden wegens de vele klachten van waterrecreanten over de overlast van te snel varende boten.

09:02 05-AUG-03
LOC: KOOG AAN DE ZAAN, KRUISING BAANAKKER MET DE WILDEMAN

Trimster gewond na botsing met auto

Een 45-jarige trimster uit Zaandam werd met twee gebroken voortanden en een hoofdwond naar ziekenhuis De Heel gebracht na een botsing met een auto. De 58-jarige automobiliste uit Koog aan de Zaan reed vanaf de Baanakker de voorrangsweg De Wildeman op en wilde linksaf slaan. Zij zag daarbij de haar van links naderende trimster over het hoofd. Deze probeerde nog met een bocht om de auto heen te lopen, doch dit mislukte, waarna zij ten val kwam.

11:42 05-AUG-03
LOC: PURMEREND, EDISONWEG

Mannen aangehouden wegens belediging

Een 26-jarige man uit Alkmaar, een 27-jarige automobilist uit Krommenie en een 35-jarige man uit Purmerend werden door de politie aangehouden wegens belediging. Een motoragent stond langs de kant van de weg, toen de mannen in een busje langs kwamen. De ramen van het busje stonden open en de agent hoorde hoe de twee inzittende mannen hem beledigingende opmerkingen toeriepen. Hij ging daarop achter het busje aan en gaf de bestuurder een stopteken. Deze negeerde dat tot tweemaal toe, waarbij hij de motoragent ook afsneed. Door de motor voor het busje te zetten kon dit tot stoppen worden gedwongen. De inzittende verleende geen enkele medewerking en de beledigingen gingen gewoon door. Daarop werden de mannen aangehouden, waarbij de Alkmaarder zich daar tegen behoorlijk verzette. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

12:10 05-AUG-03
LOC: PURMEREND, SCHOOLSTEEG

Zakkenroller op heterdaad betrapt

Een marktkoopman zag vanachter zijn kraam drie mannen met een Oost-Europees uiterlijk achter een vrouw gaan staan met een rugtas. Daarop deed één van de mannen het lipje open en een ander de rits. Daarop riep de marktkoopman hard dat er zakkenrollers waren, waarop twee van de mannen hard wegliepen. De ander kon door omstanders worden vastgepakt en later overgedragen aan de politie. Hij is overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. Op dit moment zijn nog geen gegevens van de verdachte bekend.



Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-050803


04-AUG-03
OOSTZAAN, DE ZUIDERLAAIK
WESTZAAN, PROVINCIALEWEG

Teveel gedronken

Maandagavond hield het verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole in Oostzaan en in Westzaan. Op de Zuiderlaaik in Oostzaan werd omstreeks 20:00 uur een 58-jarige man uit Amstelveen aangehouden. De automobilist had twee keer zoveel drank op (455 ug/l) als is toegestaan. Hij kreeg een boete, een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal. Op de Provincialeweg in Westzaan werd rond 22:00 uur een 24-jarige vrouw uit Wormer onder invloed achter het stuur betrapt ( 305 ug/l). In totaal werd bij tachtig bestuurders een blaastest afgenomen.

01:27 05-AUG-03
PURMEREND, JAAGWEG

Onder invloed

In de nacht van maandag op dinsdag werd op de Jaagweg in Purmerend een 30-jarige man uit Purmerend aangehouden. De man zat met drank op (240 ug/l) achter het stuur van zijn auto.Hij kreeg een rijverbod van een uur, een boete en een proces-verbaal.

08.00-11.40 04-AUG-03
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK (N246)
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM (N203)
50 km per uur te hard
Maandag werden drie snelheidscontroles gehouden in Zaanstad. Op de Provincialeweg N246 in Wormerveer (100 km per uur) reed 's morgens zes procent van alle weggebruikers te hard. De hoogste snelheid bedroeg 152 km per uur. Op de Kepplerstraat in Zaandam werd maandagochtend een hoogste snelheid gemeten van 90 km per uur. In totaal reed zeven procent van alle bestuurders te hard. Op de Kepplerstraat geldt een maximumsnelheid van 50 km per uur. Aan het einde van de middag werden bestuurders op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam (70 km per uur) gecontroleerd. Hier was het aandeel hardrijders het grootst: tien procent. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km per uur.

---



---- --