Gemeente Roermond

Roermond, 5 augustus 2003

Distributiecentrum van Aldi komt naar Roermond

Circa 250 nieuwe arbeidsplaatsen

REO Midden-Limburg BV is er in geslaagd om een nieuw regionaal distributiecentrum van supermarktketen Aldi naar Roermond te halen. De komst van dit distributiecentrum betekent een geweldig impuls voor de economie en werkgelegenheid in Roermond. Aldi heeft de uitbreiding van haar distributienetwerk hard nodig om de bevoorrading van het groeiend aantal supermarkten zeker te stellen. Motivatie voor Aldi om juist te kiezen voor Roermond zijn met name de toekomstige infrastructurele verbeteringen door de aanleg van de A73 en de Oosttangent.

Jos van Rey, wethouder economische ontwikkeling, is in zijn nopjes: "De regio in het algemeen maar Roermond in het bijzonder kan zo'n economische impuls goed gebruiken. Door bedrijven met een sterke structuur naar Roermond te halen zullen meer bedrijven zich hier in de omgeving willen vestigen". Ook wethouder De Boer van werkgelegenheid is erg enthousiast "Met de Aldi halen we 250 nieuwe arbeidsplaatsen naar Roermond, die op de huidige Midden-Limburgse arbeidsmarkt zeer welkom zijn."

Het nieuw distributiecentrum komt op het bedrijventerrein Roerstreek Zuid en wordt ongeveer 7,5 hectare groot. De bouw start al dit najaar en zal ongeveer een jaar duren.