Politie Gelderland-Zuid


Datum  5 augustus                                                    
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Fietsendief aangehouden

Een 19-jarige Nijmegenaar is maandagmiddag aangehouden op het Streekpad nadat hij een fiets had gestolen op de Van Rosenburgweg. Een getuige had gezien dat de man bij een bedrijfspand aan die weg, een fiets wegnam en richting 'tunneltje' liep. Agenten konden aan de hand van deze melding de man aanhouden.


Hennepkwekerij aangetroffen

Maandagmiddag hebben agenten in een woning aan de Meijhorst een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 105 planten. Op dat moment was niemand in de woning aanwezig. Zowel de planten als de voor de kweek benodigde apparatuur is in beslag genomen en vernietigd. De politie heeft de zaak in onderzoek.



District Tweestromenland


Aangehouden na bedreigingen
Dinsdagmiddag is een 23-jarige man uit Ubbergen op de Westerdreef aangehouden nadat hij een vrouw woordelijk bedreigd en geslagen had. De 20-jarige Wijchense had onenigheid met een vriendin van de verdachte waarop de man was gekomen. Hij overtrad daarmee tevens een eerdere gebiedsontzegging. Tegen de verdachte wordt voor deze feiten proces-verbaal opgemaakt.



District De Waarden


Aanhouding na diefstal mobieltje
Een 23-jarige man uit Culemborg is maandagavond aangehouden op de Korte Meent voor diefstal met geweld van een mobiele telefoon. Een 14-jarige jongen stond op de Maalkoppelweg te bellen toen de verdachte de 14-jarige passeerde, de telefoon uit zijn handen trok en de jongen vervolgens woordelijk bedreigde. Na onderzoek kon de politie de verdachte even later aanhouden. De 23-jarige verklaarde dat de diefstal een geintje was.
In verband met de ernst van het strafbare feit is de verdachte in verzekering gesteld.


Kesteren - Snelheidscontrole

Dinsdagmorgen vond tussen 07.00 en 09.00 uur een snelheidscontrole plaats op de Broerdijk. Van de 172 passanten werd door 58 bestuurders de daar geldende snelheid van 50 km/u overschreden. Hoogst gemeten snelheid was 92 km/u. Het politieteam Neder-Betuwe zal de komende tijd regelmatig soortgelijke controles houden.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --