Gemeente Eemnes

wethouders van Eemnes d.d. 5 augustus 2003
Begroting 2004 BRUL.
Wij hebben de ontwerpbegroting 2004 van de Brandweer Regio Utrechts Land (BRUL) ontvangen. Tot 22 september kan er door het gemeentebestuur op worden gereageerd.

V.k.a. en t.k.n. aan commissie BOM door middel van plaatsing op de lijst ingekomen stukken.

Accountantsrapport 2002.
De commissie BOM wordt geïnformeerd over de verwerking van de opmerkingen van de accountant over de jaarrekening 2002.

V.k.a. en doorleiden naar commissie BOM via de lijst ingekomen stukken.

Kwaliteitshandvest gemeentelijke organisatie.
Dit onderwerp wordt van de planningslijst voor commissie en raad geschrapt, omdat het een zaak van het college is. Het is wel van belang te melden hoe hiermee zal worden omgegaan. Voorstel:

1. Gelet op de onderwerpen die in het kader van de organisatieaanpak aan de orde zijn, en die met name op kwaliteit gericht zijn, nu geen extra inspanning leveren om een kwaliteitshandvest te ontwikkelen. In een later stadium wordt hier zeker aandacht aan besteed.
2. Mededeling doen aan het presidium.
Conform.
Junicirculaire 2003.
Wij hebben informatie ontvangen over de algemene uitkering uit het Gemeentefonds betreffende 2003 e.v.
De junicirculaire v.k.a.
De Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in hoger beroep uitspraak gedaan. Het hoger beroep van betrokkene is ongegrond en er bestaat geen aanleiding voor het treffen van een voorlopige voorziening. Er kan thans tegen de desbetreffende landbouwwerktuigen worden opgetreden.


1. Uitspraak Raad van State voor kennisgeving aannemen.
2. Betrokkene aanschrijven de landbouwwerktuigen te verwijderen, conform conceptbrief.

Principe verzoek B., Meentweg.
De heer P. B. heeft een verzoek ingediend voor het bouwen van een woning op een perceel aan het einde van de Meentweg. Voorstel:
B. berichten dat u bereid bent om de gemeenteraad planwijziging voor te stellen, mits de huidige noodwoning ook wordt gesloopt en de bouwmogelijkheden op het perceel komen te vervallen.

Onder voorbehoud van goede afdwingbaarheid van sloop noodwoning, akkoord met voorstel.

Opslag en opstallen perceel Goyergracht Noord.
De heer R. wil graag een schuur bouwen, zodat hij daar zijn opslag en machines in kwijt kan. Bestaande bouwwerken zullen dan worden afgebroken.
Voorstel:
Betrokkene op tekening huidige en gewenste situatie laten weergeven (inclusief indeling schuur), waarna een definitief besluit kan worden genomen.

Conform.
PORTEFEUILLE WETHOUDER J.M.G. AARSEN-WOLTERS Onderwerp
Besluit
Verbeterplan Professionalisering Handhaving Eemland 2003-2004. Nieuw concept naar aanleiding van pho-milieu 23 juni. Het Gewest Eemland verzoeken bij de implementatie van het plan alle PM-posten als apart project in het pho-milieu te bespreken zodat per project een bestuurlijke afweging kan worden gemaakt over het wel of niet beschikbaar stellen van financiële middelen en principieel alleen die actiepunten op te nemen die noodzakelijk zijn vanuit het Professionaliseringstraject.

De Hilt: Begroting 2004.
De begroting 2004 sluit met een nadelig saldo van 254.280,--. De begroting 2003 had nog een nadelig saldo van 283.374,--.
De begroting 2004 van De Hilt vaststellen en doorleiden naar commissie WELZIJN door plaatsing op de lijst ingekomen stukken. Financiële middelen bibliotheekvernieuwing.
Woensdag 16 juli heeft de heer P. Laban, projectleider bibliotheekvernieuwing bij provincie Utrecht, toelichting gegeven op de financiële middelen rond dit proces. In deze memo wordt de situatie beschreven.
Voor kennisgeving aannemen.
Buitenspeelruimte PSZ De Woelwaters
. Peuterspeelzaal De Woelwaters heeft haar locatie tegenwoordig op De Waag 2a. Deze wil graag gebruik gaan maken van een stuk gemeentegrond om de wettelijk vereiste buitenspeelruimte voor de peuters iets groter te kunnen uitvoeren.
Voorstel:
Verlenen van gebruiksrecht van de betreffende gemeentegrond (ca. 33 m2) onder genoemde voorwaarden, waaronder de verplichting tot het aanbrengen van een kindveilig hekwerk.
Conform.
SOZAHEB.
Extra middelen in 2003 voor langdurige minima zonder arbeidsmarktperspectief.
Voorstel:
U wordt voorgesteld de eenmalige toevoeging voor Eemnes aan het Gemeentefonds van 5.000 in 2003 conform bijgevoegde notitie aan te wenden voor schuldhulpverlening voor inwoners van de gemeente Eemnes. Conform.
Europese aanbesteding afvalinzameling AVU gemeenten. Op 13 augustus 2002 heeft u besloten de Europese aanbesteding voor de afvalinzameling te laten verzorgen door de AVU. Op dit moment is het bestek inclusief aanbestedingsdocument gereed. Thans vragen zij u definitief toestemming te geven voor het regelen van de aanbesteding voor de gemeente Eemnes.
Voorstel:

- De AVU schriftelijk meedelen dat de gemeente Eemnes definitief deelneemt aan de Europese aanbesteding.

- De AVU de aanbesteding namens de gemeente Eemnes coördineert en na aanbesteding overgaat tot gunning.

- De gemeente Eemnes zich gebonden acht aan de uitkomst van de aanbesteding.