Gemeente Nieuwegein

Collegebesluiten 29 juli 2003

B&W-belicht bevat samenvattingen van de openbare besluiten uit de wekelijkse collegevergadering. Hoewel deze samenvattingen met zorg zijn samengesteld, kunt u er geen rechten aan ontlenen: de samenvattingen geven immers een beknopt beeld van de beleidsstukken waarover het college heeft besloten.

Portefeuille van burgemeester Cor de Vos

College gebiedt twee honden aan te lijnen en te muilkorven (2003/7912) De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) geeft het College van B & W de mogelijkheid om dieren die mensen of andere dieren aangevallen dan wel verwond hebben, aan te wijzen als gevaarlijk dier. Als het gaat om een hond, is hier het gebod aan gekoppeld dat deze buiten het eigen terrein gemuilkorfd en kort aangelijnd moet worden. Het college heeft nu voor twee rottweilers besloten dat dit gebod van toepassing is. In de afgelopen jaren zijn deze honden tenminste vier keer betrokken geweest bij incidenten waarbij zij andere honden aanvielen.

Resultaten Omnibusonderzoek 2003 bekend (2003/8116) De resultaten van het grootschalige Omnibusonderzoek van 2003 zijn bekend. Het onderzoek gaat over de opvattingen en meningen van de Nieuwegeinse bevolking van 18 tot 80 jaar over:


* de gemeentelijke voorlichting;

* de bereikbaarheid van gemeentelijke diensten;
* afvalinzameling;

* plaagdierenbestrijding;

* milieu;

* mantelzorg;

* buurthuizen;

* bibliotheken;

* Nieuwegein Radio;

* identiteit en meningen over de stad Nieuwegein.

De komende tijd gaat de gemeente aan de slag met de resultaten van het Omnibusonderzoek. De uitkomsten worden vertaald naar gemeentelijk beleid. Naar verwachting wordt hierover begin november een voorstel voorgelegd aan het college van B&W. Voor meer informatie, zie het apart verschenen nieuws/persbericht.

Verzoek uitbetaling subsidie voor Het Klooster ingediend (2003/8255) In 1996 heeft het ministerie van Economische Zaken (EZ) in het kader van de Stimuleringsregeling Economische Activiteit een subsidie van maximaal ¤ 3.403.351,62 euro (f 7.500.000,--) toegekend aan het project "werkgelegenheidsterrein Het Klooster". Nu dit project is afgerond en voldoet aan de voorwaarden van de subsidieverstrekking, heeft het college besloten een verzoek tot vaststelling van het definitieve subsidiebedrag in te dienen bij het ministerie van EZ en het ministerie te verzoeken over te gaan tot uitbetaling hiervan.

Portefeuille van wethouder Carla Breuer

In deze portefeuille deze week geen besluiten.

Portefeuille van wethouder Evert van Linge

In deze portefeuille deze week geen besluiten.

Portefeuille wethouder Corrie van Rooijen

In deze portefeuille deze week geen besluiten.

Portefeuille wethouder Martin Monrooij

College stelt lijst bouw- en sloopvergunningen vast (2003/8257) Het college heeft een lijst met te verlenen bouw- en sloopvergunningen vastgesteld. Deze lijst verschijnt in principe volgende week woensdag als openbare bekendmaking in de Molenkruier.

Bezwaar tegen afwijzing uitgifte gemeentegrond afgewezen (2003/1895) De bewoner aan de Isolde 5 heeft bezwaar gemaakt tegen de afwijzing van een verzoek om tot uitgifte van gemeentegrond over te gaan voor de vergroting van de tuin. Hij doet daarbij ten aanzien van een aantal door hem genoemde situaties beroep op het gelijkheidsbeginsel. De situatie op de Isolde 5 is vergeleken met de aangevoerde situaties. Het college heeft geconcludeerd dat de situatie op de genoemde locaties niet gelijk is aan de situatie naast Isolde 5, en dat met de afwijzende beslissingen het gelijkheidsbeginsel dus niet is geschonden.

(*) Het presidium is een vertegenwoordiging uit de gemeenteraad, bestaande uit burgemeester, drie raadsleden en de raadsgriffier. Het presidium doet een voorstel aan de gemeenteraad en de raadscommissies welke stukken op welke wijze behandeld worden in hun vergadering.

(Deze B&W-Belicht bevat waarschijnlijk niet de samenvattingen van álle openbare besluiten van de laatste collegevergadering. Ook staan in deze B&W Belicht waarschijnlijk enkele samenvattingen van besluiten uit éérdere collegevergaderingen. De publicatie van een samenvatting in B&W Belicht wordt namelijk regelmatig één of twee weken uitgesteld, omdat de gemeente eerst direct betrokkenen wil inlichten over het besluit. Daarmee wordt voorkomen dat direct betrokkenen via de pers worden geïnformeerd over besluiten die hen heel direct aangaan.)

Invoerdatum 31-7-2003