Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl

Amersfoort: 5 augustus 2003

Nederlandse meisjes europees teamkampioen tot en met 16 jaar

Nederlandse jeugd plaatst zich voor Junior Davis Cup en Fed Cup

De Nederlandse speelsters Bibiane Schoofs, Michaëlla Krajicek en Lisanne Balk zijn in het Zwitserse Leysin Europees Teamkampioen tot en met 16 jaar geworden. Door deze unieke prestatie hebben ze zich geplaatst voor de Junior Fed Cup, de Wereld Teamkampioenschappen tot en met 16 jaar. In de finale van het Europese Teamkampioenschap werd met 2-0 van Polen gewonnen na winst in het enkelspel van zowel Bibiane Schoofs als Michaëlla Krajicek.

Bibiane Schoofs en Michaëlla Krajicek maakten ook deel uit van het team dat vorig jaar Europees en Wereld Teamkampioen tot en met 14 jaar werd.

In de halve finale van het Europese Teamkampioenschap tot en met 16 jaar speelde het Nederlandse jongensteam bestaande uit Igor Sijsling, Robin Haase en Antal van der Duim in het Franse Le Touquete tegen Joegoslavië. Deze wedstrijd ging met 2-1 verloren. Plaatsing voor deze halve finale was voldoende voor deelname aan de Junior Davis Cup, de Wereld Teamkampioenschappen tot en met 16 jaar.

De Junior Davis Cup en Junior Fed Cup worden van dinsdag 16 tot en met zondag 21 september gespeeld in het Duitse Essen. Aan de Junior Davis Cup en de Junior Fed Cup nemen de beste zestien landen van de wereld deel.


---