Ingezonden persbericht


Persbericht

Winkelen in de online DE Geschenkenwinkel met digitale Douwe Egberts waardepunten

Utrecht, 5 augustus 2003 - De website van de Douwe Egberts Geschenkenwinkel is compleet vernieuwd. De verrassende en originele cadeauartikelen zijn nu nog eenvoudiger online te bestellen. Nieuw is de introductie van digitale Douwe Egberts waardepunten. De waardepunten van de verpakkingen van Douwe Egberts koffie en Pickwick thee, worden omgezet in een digitaal tegoed en zijn direct en 24 uur per dag te besteden in de online DE Geschenkenwinkel via www.de.nl.

Open een digitale DE waardepuntenrekening

Voor het eerst kunnen de vertrouwde DE waardepunten, te vinden op de verpakkingen van Douwe Egberts koffie en Pickwick thee, worden omgezet naar een digitaal spaartegoed. De digitale DE waardepunten zijn 7 dagen per week 24 uur per dag te besteden. Consumenten openen via de site een digitale waardepuntenrekening en sturen de DE waardepunten die ze in huis hebben naar Douwe Egberts. Het totaal van de DE waardepunten wordt bijgeschreven op de DE waardepuntenrekening. Steeds als een flink aantal waardepunten gespaard is, kan de consument ze eenvoudig op deze rekening storten. De eerste 500 spaarders die hun waardepunten laten digitaliseren, krijgen 10 procent van gestorte waarde van Douwe Egberts cadeau. (met een maximum van 1.000 waardepunten). Bovendien krijgt men bij online besteding van tenminste E 40,00 aan geschenkenartikelen tot november 2003, 500 digitale waardepunten cadeau. Dit wordt automatisch bijgeschreven op de digtale waardepuntenrekening.

Online bestellen in een handomdraai

In de online DE Geschenkenwinkel (via www.de.nl) zijn de leukste cadeau-artikelen in een handomdraai te bestellen. Artikelen zijn eenvoudig en snel te vinden. De zoekfunctie is uitgebreid en er kan gezocht worden op euro's, aantal waardepunten, artikelnaam en


-categorie. Na bestelling wordt het opgegeven aantal waardepunten automatisch van de DE waardepuntenrekening afgeschreven. De bestelde artikelen worden binnen vijf dagen thuis bezorgd. Gaat de consument liever naar de echte DE Geschenkenwinkel, dan is via de site eenvoudig na te gaan of het artikel van zijn keuze in die betreffende winkel nog op voorraad is. Misgrijpen is dus niet meer nodig.

Populair Geschenkensysteem

Het Douwe Egberts Geschenkensysteem ging in 1924 van start en is het oudste nog actieve spaarsysteem van Nederland. Nu, bijna 80 jaar later, is het nog heel populair, 7 van de 10 Nederlandse huishoudens sparen de waardepunten en bijna 80 procent van alle waardepunten komt terug bij Douwe Egberts. Enkele geschenkentoppers zijn de verzilverde theelepeltjes, het DE koffiezetapparaat en het Senseo koffiezetsysteem, het DE-servies, de meeneemmok en de Jan des Bouvrie theeglazen.

Realisatie van de site komt voor rekening van Amercom in Amersfoort.

Ingezonden persbericht