KNMG


Arts mag formulier dieetvoorschrift invullen

Sinds 1984 kunnen belastingplichtigen extra kosten die zij uitgeven voor een dieet op doktersvoorschrift fiscaal aftrekken. Alleen bepaalde diëten zijn aftrekbaar, deze zijn aangegeven in een daarvoor bestemd formulier van de belastingdienst (zie ook: belastingdienst).

Bij de Artseninfolijn van de KNMG komen hierover regelmatig vragen binnen. Er is dan onduidelijkheid over wie het formulier moet invullen, de belastingplichtige/patiënt of de arts zelf. Het antwoord hierop vanuit de KNMG is dat zowel juridisch als medisch-inhoudelijk er geen bezwaren zijn tegen invulling van het formulier door de behandelend (huis)arts.

Meer informatie?
Bij de Artseninfolijn van de KNMG. Op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.30 uur via telefoonnummer: 030 - 28 23 322, faxnummer: 030 -28 23 397 of via e-mail: artseninfolijn@fed.knmg.nl.

Bekijk ook eens de website met de meest gestelde vragen: www.knmg.nl/artseninfolijn. Artseninfolijn voor vragen over beleid, medisch-ethische en juridische zaken. Gratis voor federatieleden.