Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-08-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 13.15 u) Dinsdag, 5 augustus 2003

District Maastricht

Maastricht; vinger in oog
Een 23-jarige taxichauffeur heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De taxichauffeur pikte afgelopen maandag op dinsdagnacht op het Vrijthof in Maastricht twee klanten op die hij vervolgens naar de Stationstraat vervoerde. Toen het op betalen aankwam / bij het afrekenen stak een van deze klanten, die inmiddels was uitgestapt, door het geopende portierraam de taxichauffeur plotseling met een vinger in diens oog. De taxichauffeur reed daarop voor zijn eigen veiligheid en om erger te voorkomen, snel weg en waarschuwde de politie. Die heeft op aanwijzingen van de taxichauffeur twee verdachten, twee mannen (32/36) uit Liverpool (GB) op de hoek Wilhelminasingel / Stationstraat aangetroffen en meegenomen naar het politiebureau. De taxichauffeur hield aan de mishandeling een pijnlijk en rood oog over. De politie stelt een nader onderzoek in terzake deze mishandeling.

Maastricht; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen maandag radar snelheidscontroles gehouden op de Papyrussingel, de Brusselseweg en op de Via Regia in Maastricht. Daarbij werden totaal 680 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan werden totaal 109 voertuigbestuurders geflitst die er de ter plaatse geldende maximumsnelheid overtraden. Alle 109 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd.

Valkenburg; controles
De politie heeft afgelopen maandagavond, tijdens een verkeerscontrole op de Burgemeester Henssingel in Valkenburg totaal 20 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel, het niet / ondeugdelijk voeren van voertuigverlichting tot een te hoog motorvermogen van een bromfietsen (opgevoerd). Van een 46-jarige automobilist uit Voerendaal nam de politie een bloedproef. Bij controle kreeg de politie vermoeden dat de man onder invloed zijn auto had bestuurd. Het was de politie opgevallen dat de inzittenden enkele tientallen meters voor de controlelocatie op de Burg. Henssingel met hun auto waren gestopt en vervolgens van (bestuurder / bijrijder-)plaats hadden gewisseld. De politie stelt een nader onderzoek in. Overigens bekeurde de politie maandagavond in het Valkenburgse uitgaanscentrum ook nog eens twee personen terzake het in het openbaar urineren (wildplassen), twee automobilisten die geen autogordel droegen en afgelopen nacht hield de politie drie personen aan op verdenking van betrokkenheid bij een ruzie in de Grotestraat.

Ulestraten; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen maandagmiddag bij een radar snelheidscontrole op de Sint Catharinastraat in Ulestraten totaal 25 voertuigbestuurders geflitst die er de ter plaatse geldende maximumsnelheid (50 km p/u) overtraden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. Totaal controleerde de politie er 200 voertuigbestuurders. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km p/u.

Eijsden; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen maandagmiddag bij een radar snelheidscontrole op de Kloppenbergweg in Eijsden totaal 390 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan flitste de politie totaal 71 voertuigbestuurders die er de ter plaatse geldende maximumsnelheid (50 km p/u) overtraden. Alle 71 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km p/u.