Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-08-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.15 u) Dinsdag, 5 augustus 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; onder invloed
Bij controle afgelopen maandagavond op de Schelsberg in Heerlen van een 36-jarige bestuurder van een bromfiets uit Hoensbroek bleek dat de man onder invloed zijn bromfiets bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,2 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; bekeuringen tijdens verkeerstoezicht
Het Verkeershandhavingsteam heeft afgelopen maandag tijdens verkeerstoezicht met de onopvallende video-auto op de autosnelweg A-79 in Heerlen totaal 11 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen waren het niet handsfree telefoneren tijdens het rijden, het niet dragen van de autogordel en het overschrijden van de ter plaatse geldende maximumsnelheid.

Heerlen; proces-verbaal
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 34-jarige vrouw uit Heerlen. De politie verdenkt haar van prostitutie (buiten de van gemeentewege daarvoor aangewezen en bestemde gebied / plek). De politie zag afgelopen maandagavondlaat op de Spoorsingel het contact tussen haar en een 21-jarige man uit Landgraaf waarop beiden naar een locatie in de omgeving liepen, vermoedelijk om uitvoering te geven aan het overeengekomene. Beide verdachten werden daarop aangehouden. Overigens maakt de politie ook proces-verbaal op tegen de als klant verdachte man (prostituant) uit Landgraaf.

Kerkrade; poging diefstal auto
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 04.30 uur kreeg de politie een melding van getuigen dat een tweetal personen op een Op de Knip in Kerkrade geparkeerde auto aan het inbreken waren, vfermoedelijk om de auto te stelen. De beide autokrakers zijn er echter, met achterlating van de opengebroken auto vandoor gegaan. De auto-eigenaar heeft bij de politie aangifte gedaan van deze poging diefstal. De politie die snel ter plaatse ging en in de omgeving op zoek ging, trof op de Heerlenersteenweg een 35-jarige vrouw uit Heerlen aan die voldeed aan door getuigen opgegeven signalement. De vrouw werd aangehouden op verdenking van poging diefstal van de auto en werd overgebracht naar het politiebureau waar ze werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; aangehouden
Afgelopen maandag op dinsdagnacht kreeg de politie melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Kaalheidersteenweg in Kerkrade. Bleek dat inbrekers de woning waren binnengedrongen echter het is nog niet duidelijk of er iets / war er is gestolen. De politie die meteen in de omgeving op onderzoek uitging, trof op de Eglantierstraat een groep jongeren aan waarvan er een voldeed aan het door getuigen opgegeven signalement. Deze verdachte, een 20-jarige jongeman uit Kerkrade werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar diens mogelijke betrokkenheid bij de woninginbraak.

Gulpen; hennepkwekerij
De politie heeft de bewoners van een woning in Gulpen in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete Euro 2.520,-- wegens illegale hennepkweek en diefstal van electriciteit. Bij controle afgelopen maandag vond de politie in een kelderruimte een hennepkwekerij met totaal ongeveer 295 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (groeilampen, transformatoren, ventilatie
-apparatuur etc.) in beslag genomen. Omdat de politie aanwijzingen kreeg dat met de electriciteitsvoorziening was geknoeid, werd Essent ingeschakeld.