Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 5-08-2003 Politie regio Limburg Zuid (JvK, 16.00 uur)
Persberichten district Sittard

Sittard, Jongens betrapt bij stelen fietsen
De politie van Sittard heeft maandagmiddag op aanwijzing van getuigen drie jongens aangehouden die fietsen hadden gestolen uit de fietsenstalling van zwembad de Hateboer aan de Sportcentrumlaan. Een getuige zag de drie aan fietsen prutsen en waarschuwde vervolgens de politie. De andere twee, 16 en 17 jaar oud en woonachtig in Sittard, werden op heterdaad betrapt en aangehouden. De derde dader was er al met een fiets vandoor maar kon korte tijd later in de Tooropstraat worden aangehouden. Ook deze knaap was 17 jaar oud en woonachtig in Sittard. De drie zijn ingesloten in het politiebureau.

Beek, hennepplantage in bedrijfspand
De politie van Stein-Beek-Schinnen heeft vanmorgen een hennepplantage aangetroffen in een bedrijfspand aan de Wethouder Sangersstraat. In de loods was een aparte afgesloten ruimte gebouwd waarin de politie een professioneel ingerichte in bedrijf zijnde hennepplantage met 740 planten aantrof. Ten tijde van de politie-inval was er niemand in de loods aanwezig. De plantage werd helemaal ontmanteld en de spullen zoals groeilampen, trafos, ventilatoren etcetera werden in beslag genomen. De planten werden vernietigd. De loods is verhuurd aan een inwoner van Maastricht. Hij zal ter verantwoording worden geroepen door de politie.

Amstenrade/Sittard, snelheidscontroles door het VHT Maandag werden door het Verkeers Handhavings Team snelheidscontroles gehouden op de Hommerterweg in Amstenrade en de Sportcentrumlaan in Sittard. Daarbij werden maar liefst 434 snelheidsovertredingen geconstateerd, waarvan 348 op de Sportcentumlaan. De hoogste snelheid op deze lokatie bedroeg 96 km/uur.

Beek, gokautomaat leeggeroofd
Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag ingebroken in café Napoleon aan de Prins Mauritslaan in Beek. Een zijdeur werd geforceerd om binnen te komen. In het bezoekersgedeelte werd een gokkast opengebroken en het geld ontvreemd. Ook verdween de fooienpot met een onbekend geldbedrag.

A-2 t.h.v. Geleen, auto over de kop
Een personenauto met daarin twee inzittenden is maandagavond omstreeks 18.45 uur op de A-2 ter hoogte van Geleen over de kop geslagen, waarschijnlijk tengevolge van een stuurfout van de 22-jarige uit Baarlo afkomstige bestuurster. Zij liep daarbij meerdere schaaf- en snijwonden op. De bijrijder, eveneens 22 jaar oud en woonachtig in Baarlo, raakte ernstig gewond aan een schouder. Beiden droegen vermoedelijk geen autogordel. Beiden werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard. De verkeersdienst van de politie stelt een nader technisch onderzoek in aan het voertuig.