Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 5-08-2003
Persberichten dinsdagochtend 5 augustus 2003 Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Piket en persvoorlichting tot donderdagmiddag

Getuigenoproep woninginbraak
ELIM Maandag is tussen 13.30 en 14.00 uur een poging gedaan om in te breken in een woning in de Zondervanstraat. De dader heeft een ruitje naast de klink van de voordeur ingeslagen. Het is niet bekend of de dader binnen is geweest. De politie vraagt of er in de directe omgeving mensen zijn die iets hebben gehoord of gezien dat hiermee verband houdt. De politie Hoogeveen-Oost is te bereiken op telefoon 0900 8844.

TFT-scherm gestolen bij inbraak bedrijf
ASSEN Maandagnacht tegen 0.30 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Mandemaat. De dader heeft een ruit ingegooid waarna een TFT-computerscherm is gestolen. Namens het bedrijf deed een 55-jarige man aangifte.

Jongen met boksbeugel en gas opgepakt
WEZUP Maandagavond is een 17-jarige jongen uit Etten-Leur opgepakt nadat hij op een camping aan het Oranjekanaal was aangetroffen met een boksbeugel en een busje CS-gas. Hij had wat problemen met medecampinggasten en voelde zich wat flinker met deze spullen bij zich. De boksbeugel en het busje gas zijn in beslag genomen, en de jongeman kan een proces-verbaal tegemoet zien. Bovendien kan hij op zoek naar een ander vakantieadres omdat hij van de camping is afgezet.

Jongen aangehouden na steken broer
EMMEN Maandagnacht is een 17-jarige jongen in zijn ouderlijke woning aangehouden nadat hij zijn bijna twee jaar oudere broer met een mes in de buik had gestoken. Doordat deze snel reageerde op de steekbeweging liep hij geen letsel op. Daarna werd de hulp van de politie ingeroepen omdat de jongen bleef dreigen met het mes. Ook de ter plekke gekomen agenten werden met het mes bedreigd. Met behulp van pepperspray is hij aangehouden en daarna ingesloten. Dinsdag zal hij worden verhoord en zal, eventueel in overleg met andere instanties, een oplossing gezocht worden voor de onderliggende problemen.