EVD


Tsjechische Republiek: Tsjechen gezien door de ogen van buitenlanders
---

Als je buitenlandse werknemers en managers in Tsjechië interviewt, dan vallen de woorden inflexibele ambtenaren en bureaucratie zeker. Zo kan je pas een bankrekening openen als je je firma hebt geregistreerd en dat kan oplopen tot drie maanden of meer. Vaak zijn buitenlanders hier niet van op de hoogte en daardoor ook niet goed voorbereid. De Tsjechen worden gezien als cultureel ontwikkeld, bescheiden en warme familiemensen. Maar ook kenmerken als passief, niet klantgericht en pessimistisch worden genoemd. Tsjechen zien niet graag grote verschillen tussen groepen in geld en eigendom en ze zijn een tikje nationalistisch. In de omgang met Tsjechische medewerkers staat het gebrek aan initiatief tegenover de goede kwalificaties en technische knowhow.
Meer informatie:

* Czech Business and Trade
www.mpo.cz/xqw/webdav/-UTF8-/dms_mpo/getPrimaryFile/5260/EN/303/30 3/17.htm

05.08.2003
---

Bron: Czech business and trade Czech Culture as seen by foreign managers and entrepreneurs - Mr. Pavlica & Mr. Nový Nummer: 104738
Zie ook:
Tsjechische Republiek: zakelijke gedragscode

Meer informatie over dit onderwerp is op te vragen onder vermelding van nummer 104738 bij de informatiemanager TSJECHISCHE REPUBLIEK (Thera van Summeren), e-mail TSJECHISCHE REPUBLIEK, fax (070) 385 80 97, telefoon (070) 778 89 21.