Gemeente Enkhuizen

Week 31: Zomeravond Beiaardconcert met Gijsbert Kok

Op dinsdag 5 augustus aanstaande vindt het achtste concert plaats in de serie 'Zomeravond beiaardconcerten Zuidertoren Enkhuizen 2003. Deze serie wordt georganiseerd door de Enkhuizer Klokkenspelvereniging en de gemeente Enkhuizen. Beiaardier Gijsbert Kok zal die avond van 20.00 tot 21.00 uur een concert uitvoeren. Hij speelt onder andere werken van Bach, Schubert, Dhollander en Nees.

Gijsbert Kok
, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij in 1988 het diploma Uitvoerend Musicus Orgel en het Praktijkdiploma Kerkmuziek behaalde. Tevens studeerde hij beiaard bij Bernard Winsemius aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort (diploma Uitvoerend Musicus met aantekening improvisatie in 1994). In 2002 was hij winnaar van de in Enkhuizen gehouden improvisatiewedstrijd ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Gijsbert Kok is beiaardier van Bergen, Voorschoten, Weesp en Zoetermeer. Daarnaast is hij werkzaam als organist van de Domkerk in De Lier, dirigent en muziekdocent. Hij is als organist en beiaardier regelmatig te beluisteren, zowel in Nederland als daarbuiten. Deze zomer maakte hij zijn vierde tournee door de Verenigde Staten.

De Zomeravond Beiaardconcerten kunnen uitstekend worden beluisterd in de luistertuin (beschikbaar gesteld door de heer E. Wentzel van banketbakkerij Massenberg), De ingang van de tuin wordt aangegeven en de entree is vrij. Een andere luisterplaats is het Zuiderkerkhof waar de gemeente zorgt voor stoelen. De ingang is aan de zuidkant van de kerk. Beide luisterplaatsen hebben hun eigen karakter, terwijl de beiaard op deze luisterplaatsen verschillend ervaren wordt.

Informatie:
Stadsbeiaardier Frits Reynaert, tel.: (0228) 31 78 16.

Datum laatst gewijzigd: 30/7/2003