NOS



UEFA CHAMPIONS LEAGUE EXCLUSIEF BIJ DE NOS
05-08-2003

Naar aanleiding van een aantal publicaties in de diverse dagbladen is er wellicht wat misverstand ontstaan over de UEFA Champions League en de rechten van NOS Radio en Televisie. Feit is dat NOS RTV is voor de seizoenen 2003-2004, 2004-2005 en 2005-2006 de exclusieve rechtenhouder van de UEFA Champions League.

Dat wil zeggen dat de kijker bij de NOS op Nederland 2 alle wedstrijden uit deze competitie kan volgen. Op iedere speeldag van de UEFA Champions League zal de NOS één wedstrijd live uitzenden direct gevolgd door de samenvattingen van alle overige wedstrijden.
Vorig jaar september was de biedingsprocedure voor de UEFA Champions League voor de periode 2003-2006. Deze procedure is gevoerd volgens de richtlijnen van de Europese Unie die vorige week formeel zijn bekrachtigd. Uitkomst van de biedingsprocedure is dat de NOS de exclusieve rechten voor de UEFA Champions League heeft verworven voor het open net. Dat houdt in dat geen enkele andere omroep of zendgemachtigde in Nederland tijdens de periode 2003-2006 de duels van de UEFA Champions League kan uitzenden via het open net.

Op dit moment is PSV rechtstreeks geplaatst voor de UEFA Champions League en kan Ajax zich middels het spelen van een voorronde kwalificeren. De NOS zal de verrichtingen van de Nederlandse clubs live uitzenden. PSV en Ajax spelen afwisselend op de dinsdag en de woensdag en nooit gelijktijdig. Johan Cruijff, Youri Mulder en Ruud Gullit zullen optreden als analytici bij de wedstrijden uit de UEFA Champions League.


---