Politie Rotterdam Rijnmond

dinsdag 5 augustus 2003

* EEN JAAR OUDE BABY VALT VAN ACHT METER HOOG

SCHIEDAM - Maandagavond omstreeks kwart over zeven raakte in de Dieselstraat een 1-jaar oude baby uit Schiedam zwaar gewond, nadat hij van een balkon was gevallen. Het jongetje, dat even aan de aandacht van de ouders was ontsnapt, maakte daarbij een val van zo'n acht meter. De baby werd met een spoedtransport door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Daar bleek dat het jongetje een hersenfractuur had opgelopen. Hij werd overgebracht naar de intensive care-afdeling van het Sophia Kinderziekenhuis.


* MAN BEROOFD EN MISHANDELD
ROTTERDAM - Dinsdagmorgen omstreeks half vijf werd op de Lijnbaan een 27-jarige man uit Rotterdam beroofd van zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer, dat op een fiets reed, werd door vier mannen gesommeerd te stoppen. Vervolgens werd hij geslagen met knuppels, waarna zijn mobiele telefoon werd afgepakt. Met de buit, vluchtten de berovers weg in onbekende richting.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (project Verkeershandhaving) hield maandagmiddag op de Statenweg een snelheidscontrole. Tussen kwart over één en half drie gingen 51 van de in totaal 544 passerende automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur in plaats van '50'.


* MAN BEROOFD VAN AUTO
ROTTERDAM - In de nacht van maandag op dinsdag werd op de Pascalweg een 24-jarige man uit Rotterdam beroofd van zijn auto, een Opel Vectra. Het slachtoffer, dat in zijn auto zat, werd door twee onbekende mannen aangesproken, die hem om de weg vroegen. Plotseling stapte het tweetal in de auto. Onder bedreiging van messen werd de man gesommeerd uit de auto te stappen, waarna de berovers wegreden in onbekende richting.


* BESTELAUTO ONDER TREIN
ROTTERDAM - Bij een aanrijding tussen een goederentrein en bestelauto, maandagmiddag omstreeks kwart over drie op de spoorwegovergang (AKI) bij de Smitshoekseweg, is de 33-jarige bestuurder van de bestelauto, afkomstig uit Barendrecht om het leven gekomen. Het slachtoffer stak met zijn bestelauto de met knipperlichten beveiligde overgang over en werd gegrepen door de passerende goederentrein. De locomotief duwde na de botsing de bestelauto enkele honderden meters over de spoorbaan en kwam daarna tot stilstand. Het slachtoffer kwam bekneld te zitten en moest door de brandweer uit de bestelauto worden bevrijd. De man was nog aanspreekbaar. Hij werd door de GGD met een spoedtransport overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. Personeel van de traumaheli verleende assistentie aan de GGD. Het slachtoffer overleed echter wat later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de aanrijding.


* GREEP IN KASSA
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks half twee deed een onbekende man een greep in de kassa van een supermarkt aan de Middenbaan (Hoogvliet). De man, die samen met een medeverdachte de winkel binnen was gekomen, deed alsof hij een fles frisdrank wilde afrekenen. Plotseling deed hij echter een greep in de kassa, waarna het tweetal de supermarkt uitrende en in onbekende richting vluchtte.


* POEPSCOOTER TE WATER
ROTTERDAM - Een 54-jarige medewerker van de ROTEB uit Rotterdam is maandagmiddag met zijn 'poepscooter' te water geraakt in het Zuiddiepje. Met een politievaartuig is de man aan land gebracht, waar de GGD zich over hem ontfermde. Om even na half vier is de bestuurder van de 'scooter' met zijn voertuig, door nog onbekende oorzaak het Zuiddiepje ingereden. De scooter kwam op z'n kant terecht en de bestuurder raakte bekneld. De brandweer heeft hem eruit gehaald en een vaartuig van de Zeehavenpolitie bracht hem naar een steiger. De GGD heeft hem voor onderzoek naar het Ikaziaziekenhuis vervoerd. De poepscooter is met een takelwagen uit het water gehaald.