Ingezonden persbericht

St. Marie winnaar Kinderkroon Noord-Brabant 2003

Op 5 augustus jl. is de Kinderkroon Noord-Brabant bekend geworden. Het was geen eenvoudige opgave waar de vier leerlingen van basisschool St Joan uit Soerendonk en burgemeester Welschen van Eindhoven voor stonden. Samen moesten zij uit drie Brabantse projecten die gesteund worden met geld van de Stichting Kinderpostzegels Nederland, één winnaar kiezen. De kinderen vormen samen de Kinderjury en hebben de afgelopen maand de genomineerde projecten bezocht. Alle projecten hebben op hun eigen manier een bijzondere indruk gemaakt. Toch zijn zij er in geslaagd er een te kiezen die de Kinderkroon van 2003 verdient: St Marie, een centrum voor auditief en communicatief beperkte kinderen in Eindhoven.

(Vlnr) Irma, Lieke, Kim en Siem van basisschool St. Joan uit Soerendonk zitten in de Kinderjury van de regionale Kinderkroon 2003. Lieke: 'Het was voor ons geen gemakkelijke opgave om een keuze uit de drie deelnemers te moeten maken.'
Lieke van Happen (12), Kim Feyen (12), Irma Ras (11) en Siem Driessen (12) zijn leerlingen van basisschool St Joan uit Soerendonk. Zij vormen de Kinderjury van de regionale Kinderkroon 2003. De kinderen zitten in groep 8, en zijn de winnaars van de Kinderpostzegels Promotiewedstrijd. Zij zijn in hun groep de uitverkorenen die, na beoordeling van hun motivatie en interesse, de projecten tijdens schooltijd mochten bezoeken. De Kinderkroon geeft de kinderen die de Kinderpostzegelactie in september mogelijk maken, de kans met eigen ogen te zien op welke manier de jaarlijkse opbrengst besteed wordt.

Juryvoorzitter Lieke van Happen en directeur Nelleke Bakkeren-Voogt van de Stichting Kinderpostzegels reiken de Kinderkroon 2003 uit aan de winnaars Peggy Cremers en Agnes Meeuws van St. Marie uit Eindhoven.

Hoewel alle projecten die gesteund worden door de Stichting Kinderpostzegels Nederland het geld goed besteden om kinderen op allerlei manieren te helpen, gaat het in de Kinderkroon om hét project dat de kinderen van de Kinderjury het meest aanspreekt. Burgemeester Welschen ondersteunde hen in het maken van deze moeilijke keuze. In Brabant is dit jaar gekozen voor het project 'De speel mee CD' omdat de Kinderjury van mening was dat St Marie een passende CD heeft gemaakt voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben. Zij vonden het bij dit project bijzonder duidelijk en goed waar het geld van de Kinderpostzegels heen is gegaan.

Meer informatie over de genomineerde projecten op http://www.kinderpostzegels.nl/dat-nie uws.html genom_projecten.html