DETADOC

Oplossing specialistentekort en wachtlijsten

Persbericht Detadoc 111202.

Oplossing voor specialistentekort en wachtlijsten in ziekenhuizen, dankzij flexibel werkende specialisten

Drie jaar geleden is de firma Detadoc begonnen als pionier in de functie van intermediair specialisten. Detadoc voorziet daarmee in de groeiende behoefte van ziekenhuizen en maatschappen aan tijdelijke en soms ook permanente, vakkundige krachten. Ten gevolge van budgettering en toegenomen regelgeving in de zorg is er een verborgen (over)capaciteit ontstaan, die op deskundige wijze kan worden aangewend om elders tekorten aan specialisten in te vullen.

Of het nu gaat om zwangerschapsverlof, herintreding, vakantie of sabbatical, Detadoc bemiddelt. Zo kunnen jonge specialisten rustig de markt verkennen alvorens zich te vestigen, kunnen vrouwelijke specialisten tussen zwangerschappen door inzetbaar blijven, en kunnen oudere specialisten die het wat rustiger aan willen gaan doen, toch hun vak uitoefenen. Maar ook voor specialisten die van werkterrein willen wisselen en bijvoorbeeld eens in het buitenland willen opereren, biedt Detadoc tal van mogelijkheden.

Bemiddeling biedt ziekenhuizen eveneens grote voordelen, aangezien bestaande vacatures ingevuld kunnen worden door flexibel werkende specialisten in te zetten. Zij kunnen de werkdruk bij uw eigen specialisten verminderen en hebben op hun beurt vaak een frisse kijk en nieuwe inzichten, die op de werkvloer weer een positieve bijdrage kunnen leveren. Uitwisseling van wederzijdse medische ervaringen kan ook voor de patiënten positief zijn en kwaliteitverhogend werken.

Ziekenhuisdirecties en specialisten moeten misschien nog aan het idee wennen, maar inmiddels begint de waarde van bemiddeling zich te bewijzen. Niet voor niets beschikt Detadoc over een groot en nog steeds groeiend specialistenbestand. Flexibel werken en overal inzetbaar zijn komt dus zowel het ziekenhuis als de medisch specialist ten goede.

Kortom: het mes snijdt letterlijk en figuurlijk aan twee kanten.