Ingezonden persbericht

Michael Griffioen benoemd tot Manager Interconnectivity en Regulatory Affairs bij Wanadoo Nederland

Amsterdam, 7 augustus 2003 - Wanadoo Nederland heeft Michael Griffioen (37) benoemd tot Manager Interconnectivity en Regulatory Affairs. Hij is in deze functie verantwoordelijk voor de coördinatie van de contacten van Wanadoo met netwerkleveranciers en het behartigen van Wanadoo's belangen op het gebied van deregulering van de telecommunicatiemarkt. Bij dit laatste behoren onder andere de contacten met OPTA (Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit) en NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit).

Volgens Michael Griffioen ligt de uitdaging in zijn nieuwe functie vooral in het versterken van de positie van Wanadoo op de markt voor netwerktoegangsdiensten. "Om betaalbare en innovatieve diensten te kunnen leveren, is Wanadoo sterk afhankelijk van de voorwaarden en prijzen waaronder zij kan inkopen bij telecommunicatiebedrijven zoals KPN. Een intensieve samenwerking met alternatieve netwerkleveranciers is hierbij van belang."

Michael Griffioen heeft veel ervaring op het gebied van telecommunicatie en regelgeving. Voordat hij bij Wanadoo in dienst kwam, werkte Griffioen als Senior Consultant bij Logica Consulting met name op het gebied van regelgeving, financiën en techniek in de telecommunicatiesector. In deze functie heeft hij de laatste twee jaar regelmatig op projecten gewerkt bij Wanadoo. Daarvoor was hij voor Enertel onder andere als Manager Network Planning verantwoordelijk voor de financiële en capaciteitsplanning van het landelijke netwerk. Griffioen begon zijn carrière bij Lucent Technologies, waar hij zich richtte op de ontwikkeling van draadloze netwerken (WiFi).

# # #

Over Wanadoo
Wanadoo, een dochteronderneming van France Telecom, is één van Europa's grootste internet service providers en leveranciers van bedrijfsgidsen. Op 30 juni 2003 had Wanadoo respectievelijk 8,807 miljoen actieve abonnees en 3,3 miljard pageviews per maand. Op 31 december 2002 had Wanadoo meer dan 638.000 adverteerders in haar bedrijfsgidsen. Wanadoo is de marktleider in internetdiensten in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, heeft de tweede positie in Spanje en is ook in Nederland een toonaangevende internet provider. Wanadoo breidt haar diensten uit met onder andere breedband-internettoegang. Op dit moment heeft Wanadoo in Europa circa 1,8 miljoen kabel- en ADSL-abonnees. Wanadoo had in 2002 twee miljard euro omzet en heeft circa 7.000 medewerkers. Wanadoo is genoteerd aan Euronext Parijs. Meer informatie over Wanadoo is te vinden op www.wanadoo.com.

Voor meer informatie over Wanadoo en een digitale foto van Michael Griffioen: Wanadoo Nederland BV: Dianne Potters, Corporate PR Manager, telefoon: (020) 535 51 51, mobiel: 06-28 90 81 08, e-mail: dianne.potters@nl.wanadoo.com, website: www.wanadoo.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR: Armine Egberink, telefoon (030) 656 50 70, mobiel: 06-28 20 26 16, e-mail: armine@lvtpr.nl