Gemeente Nieuwegein

Gemeente treedt op tegen seksinrichting

De gemeente Nieuwegein heeft geconstateerd dat er sinds enige tijd in het perceel Liesbosch 4C een erotische massagesalon annex seksinrichting is gevestigd. Uit controles en nader onderzoek blijkt dat dit in strijd is met het bestemmingsplan Laagraven, de APV en de woningwet. Burgemeester en wethouders hebben daarom besloten een handhavingstraject te starten dat moet leiden tot beëindiging van de clandestiene activiteiten op dit perceel.

Het handhavingstraject is gestart met een brief aan het bedrijf dat in overtreding is, met een aankondiging van de maatregelen. Het bedrijf heeft twee weken de tijd om daar op te reageren. Als dit geen nieuw licht op de zaak werpt, legt de gemeente een zogenaamde last onder dwangsom op, in dit geval van ¤ 500 per dag tot een maximum van ¤ 25.000. Heeft de dwangsom niet tot gevolg dat de illegale activiteiten worden beëindigd, dan zal de gemeente overgaan tot sluiting van het bedrijf.

Twee weken geleden heeft de burgemeester overigens een exploitatievergunning verleend voor de seksinrichting en escortservice Club Dynamite aan de Liesbosch 14D, dat daarmee wel over alle benodigde vergunningen beschikt. Het gemeentelijke prostitutiebeleid staat maximaal één seksinrichting toe in Nieuwegein. Daardoor maakt een eventuele aanvraag van een bouwvergunning of exploitatievergunning voor het bedrijf aan de Liesbosch 4C geen kans.

Invoerdatum 7-8-2003