1e persbericht van vrijdag 8 augustus 2003

Eindhoven 10-8-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van autodiefstal aangehouden

Op de Castilielaan is donderdagmorgen om 11.40 uur een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 augustus een personenauto te hebben weggenomen van de Alsacelaan. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Best: Vier verdachten na diefstal aangehouden

Donderdagmiddag om 16.40 uur zijn op de Ekkersweijer vier jongens, drie van 15 en een van 17 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van enkele trays drank. De verkoper zag dat de vier jongens er met enkele trays vandoor gingen en waarschuwde een paar personeelsleden die de jongens na een korte achtervolging konden aanhouden waarna ze werden overgedragen aan de politie. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en na verhoor overgedragen aan de ouders.

Helmond: Verdachten met gezinszak wiet aangehouden

Op de Kasteellaan zag de politie donderdagmiddag rond 16.30 uur twee 18-jarige jongens uit Gemert en Helmond op een bankje zitten. Toen ze nog een keer goed keken zagen ze een grote zak wiet tussen het duo staan. Hierop zijn beide verdachten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De gezinszak met 26,5 gram wiet is in beslag genomen. De verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Automobilist met behoorlijk veel drank op betrapt

Op de Luiklaan heeft de politie donderdag rond 16.50 uur een 35-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man had behoorlijk veel gedronken. Een ademanalyse gaf een promillage weer van ruim 2,8. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte van mishandeling aangehouden

Op de Gravenstraat is donderdag rond 19.45 uur een 38-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt verdacht van het slaan en schoppen van een 49-jarige man uit Helmond kort voor zijn aanhouding op de 3e Haagstraat. Ook werd een fiets naar het slachtoffer gegooid. De man liep verwondingen aan zijn gezicht, borst en been op. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling en bedreiging

Een 37-jarige inwoner van Nigeria is donderdagavond om 20.40 uur op de Sweelinckstraat aangehouden. De man had even daarvoor bij een ruzie met zijn ex vriendin haar mishandeld en met de dood bedreigd. Tevens had hij de sleutels van haar auto weggenomen en was daar mee vertrokken. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en zal worden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Eindhoven: Aanhouding na eten zonder betalen

Op de Markt is donderdagavond om 22.45 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had in een horecagelegenheid gegeten en weigerde te betalen. Toen de politie kwam gaf de man aan dat hij geen geld had om te betalen. Hij is overgebracht naar het bureau en na verhoor heen gezonden.

Mierlo: Onder invloed

Een 30-jarige Eindhovense automobilist is vrijdagmorgen om 00.25 uur op de Santheuvel aangehouden. De man bestuurde een auto terwijl hij gedronken had. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,30 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Hapert: Twee Rotterdammers aangehouden na vechtpartij en bedreiging

Vrijdagmorgen om 01.30 uur zijn op de Schouwberg twee inwoners van Rotterdam van 16 en 18 jaar aangehouden. Zij waren kort ervoor betrokken bij een onenigheid waarbij zij een 21-jarige inwoner van Hapert met een mes hebben bedreigd. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal fiets

Een 42-jarige inwoner van Eindhoven is vrijdagmorgen om 01.41 uur op de Achterom aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een afgesloten fiets te hebben weggenomen van de Kerkstraat. Hij is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. De fiets is terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Eindhoven: Aanhoudingen wegens poging tot inbraak

Vrijdagmorgen om 03.11 uur zijn na een korte achtervolging twee inwoners van Eindhoven van 16 en 18 jaar aangehouden. Een getuige had gezien dat de twee verdachten, door middel van het vernielen van drie ruiten, probeerden binnen te komen in een bedrijf aan het Nederlandplein. De twee vertrokken op een bromfiets waarbij ze korte tijd later werden opgemerkt door een surveillance die de twee mannen na een achtervolging kon inrekenen. Zij zijn voor onderzoek ingesloten. De bromfiets is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Noord Brabantlaan is vrijdagmorgen om 02.01 uur een 25-jarige inwoner van Veldhoven aangehouden. Een surveillance had gezien dat de automobilist met gedoofde lichten op de Kronehoefstraat door rood reed. Toen de politiemensen de man wilde laten stoppen verhoogde hij zijn snelheid en kon pas, nadat hij diverse verkeersovertredingen had gemaakt, op de Noord Brabantlaan worden aangehouden. Onderzoek wees uit dat de man onder invloed verkeerde. Op het bureau is een bloedproef van de man afgenomen. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd. Zijn auto is voor onderzoek inbeslaggenomen.

Eindhoven: Gewelddadige beroving

Op de Rechtestraat is vrijdagochtend rond 2.05 uur een 19-jarige jongen uit Best op gewelddadige wijze beroofd van zijn pinpas en 30 Euro. De jongen was aan het pinnen toen hij een aantal personen aan zag komen lopen. Zonder enige reden sloegen ze twee jongens die op een bankje bij de pinautomaat zaten en vervolgens liepen ze op de jongen uit Best af die geld aan het pinnen was. Hij werd bedreigd met een mes en men eiste zijn pinpas. Zijn pasje en het geld werden uit zijn broekzak gehaald. De jongen werd toen op de grond geduwd waarop hij geslagen en geschopt werd. Twee getuigen die zagen wat er gebeurde en de groep maande te stoppen, werden vervolgens ook bedreigd. De getuigen zijn toen snel weggelopen. Na de beroving is de groep weggelopen. De jongen liep een gezwollen wang op en klaagt over pijn aan zijn rug en ribben.

De groep bestond uit ongeveer zeven personen. Van twee personen kan een signalement gegeven worden. Eén van de daders is een blanke man met een mager postuur, tussen de 24 25 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang met een kaal geschoren hoofd. De man had een onvolledig gebit, een ingevallen gezicht en ingevallen oogkassen. Hij droeg een witte "kreuk" blouse en bruine suède schoenen. De andere dader waarvan een signalement beschikbaar is droeg een blauw grijs gestreept T-shirt. Hij heeft donker haar, is ongeveer 2.00 meter groot en heeft een fors postuur. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde en wil graag in contact komen met de twee jongens die op het bankje zaten op de Rechtestraat en die door de groep zijn mishandeld en met de twee personen die getuige zijn geweest van de beroving. Zij kunnen contact opnemen met de Unit Veelvoorkomende Criminaliteit van de Politie van de Eindhovense Binnenstad via 0900-8844