Ingezonden persbericht


Persbericht

ZOMERTERRAS VLAARDINGEN IS OP DE HELFT. THE BEST HAS YET TO COME?

Gruppo Sportivo, JW Roy & Band, Theater Tol, Benny Sings, Déjà Vu, Sprouts, De Band en Kindertheater Fratsen op Zomerterras in het tweede weekend

Na het tweede weekend van het Zomerterras kunnen we al concluderen dat de vierde editie een succesvolle is. De grote verrassingen afgelopen weekend waren Stalker Theatre Company met de voorstelling Four Riders en de Franse ska-reggaeband Babylon Circus. t Hof puilde uit toen zaterdagavond deze twee acts speelden. Zo n 6000 mensen wisten de weg naar het Zomerterras te vinden. Vrijdagavond, toen er naast Stalker vooral Afrikaanse ritmes te horen waren er ongeveer 4500 mensen.

Het derde weekend komt er aan, met op vrijdag 8 augustus Theater Tol, JW Roy & band, Déjà Vu en De Band. De alom geprezen derde cd Keep it Coming van JW Roy wordt bestempeld als een Nederlandse popplaat van Amerikaanse allure. Diepe drums, stuwende bassen, melodieuze rockgitaren, een doorrookte stem en een mondharmonica om het compleet te maken.

Zowel de vrijdag- als de zaterdagavond zou afgesloten worden door de voorstelling Scatola d Angeli van het Antwerpse kunstenaarscollectief Theater Tol. Vanwege technische omstandigheden zal Tol echter een andere voorstelling spelen, namelijk Taarten. Deze voorstelling heeft in 2001 met veel succes op het Oerolfestival op Terschelling gespeeld en is een waardig vervanger van Scatola d Angeli.

Een bezoekje brengen aan de familie Taarten is heel wat anders dan bij de buren op de koffie. Alhoewel, we weten natuurlijk niet wat voor bizarre buren er allemaal zijn, maar deze zijn wel erg vreemd. Tijdens een wandeling met Tol bestaat de kans deze familie te ontmoeten, de chagrijnige stiefmoeder, papa die onder de duim ligt, oma die een bloemtaart bakt en de kinderen, tja de kinderen& De familiebanden zijn gesmeed rond koffie, thee, bonbons en taart. Naarmate het bezoek ten einde loopt ontdek je door de gekte, de seniliteit en de door barok bestofte melancholie iets heel moois ten huize Taarten: warmte&. Een muzikaal gespijsde, integere ontdekking van een erg apart prentenkabinet.

Taarten zal op het Zomerterras spelen op 8 en 9 augustus, aanvang 21.15 en 24.00 uur, twee keer per avond. De voorstelling is toegankelijk voor 250 personen tegelijk. Kaarten zijn gratis te verkrijgen op de avonden van de voorstelling bij de informatiestand op het terrein.

Aan de vooravond treedt Déjà Vu op gevolgd door De Band. Déjà Vu is een Vlaardings gezelschap dat niet voor niets de titel van het beroemde album van Crosby, Stills, Nash & Young tot hun bandnaam gemaakt heeft. Al het werk van deze schijf, en meer, wordt vlekkeloos en ambachtelijk gespeeld. Daarnaast worden allerlei uitstapjes gemaakt (o.a. The Beatles) . De Band heeft zich al jaren toegelegd op het werk van Neil Young & Crazy Horse. Het resultaat mag er inmiddels zijn. Zelfs de doorgewinterde Neil Young-fans zullen versteld staan: Cortez de Killer, Cinnamon Girl, noem het maar op&.

Op zaterdag is het dan eindelijk tijd voor Gruppo Sportivo. In het najaar van 1978 waart een ware Gruppo- koorts door Nederland. 25 jaar later is Gruppo Sportivo nog springlevend. Voor de oudere jongeren een herbeleving, voor de jongeren een nieuwe wereld. Nog allerminst gedateerd, geworteld in het collectief geheugen en nu op het Zomerterras. Hey Girl, Disco Really Made it, Rock n Roll, Bernadette en nog veel meer. Verder op zaterdag opnieuw Theater Tol voorafgegaan door Le Petit Bleu met levensliedjes van nu voor iedereen en de start van de jubileumtour van de Sprouts.

Tussen 13.00 en 16.30 op zondag is het Zomerterras er speciaal voor kinderen en een groot deel van het programma wordt verzorgd door Kindertheater Fratsen. Tante T is een vriendin van Kindertheater Fratsen. Ze is een lieve vrouw die houdt van gezelligheid: T drinken, feest vieren, kletsen en de kleur roze. Ze is jarig, draagt haar speciale roze jurk en nodigt natuurlijk alle kinderen van het Zomerterras uit om bij haar op de T te komen. In de pauze zal De Muziektoverketel op het podium staan. Toverfee Anna Musicanta reist heel veel over de wereld en hoort overal verschillende soorten muziekjes en liedjes. Als zij ze heel mooi vindt neemt zij deze muziekjes mee voor haar muziektoverketel. Als je wilt weten wat zij allemaal in haar toverketel heeft, kom dan luisteren, meespelen en meezingen!

Na 16.30 is er weer tijd voor muziek en ditmaal komt die van Benny Sings. Wat moet je nog als musicus na The Beatles, David Bowie, James Brown, Bob Marley, punk, house en hiphop? Benny Sings heeft het antwoord. Benny Sings stopt ze allemaal in the boiling pot en bereidt het tot iets wat hip, groovy en authentiek is. Benny Sings smaakt naar iets wat typisch is voor deze tijd en heeft wel iets weg van Beck en Eels. Benny Sings staat op dit moment op nummer 9 van de Zinderende 17 van het blad Music Minded.

In 2003 worden voor het eerst de Zomerterrasweekenden elke zondag afgesloten in Grand Café Nautique van het Delta Hotel in Vlaardingen. Speciale dinerconcerten en een Zomerterrasdiner met uitzicht over de Maas en bij mooi weer buiten aan de Maas. De dinerconcerten in Grand Café Nautique van 27 juli door Quinteto Tango Extremo en van 3 augustus door Lwela waren zeer succesvol. Het is dan ook aan te raden te reserveren via nummer: 010-4345477. Het dinerconcert op 3 augustus wordt gegeven door La Trenza. La Trenza speelt een bonte verzameling blues uit verschillende landen en voelt zich helemaal thuis in de internationale saudade , of het nou de Fado uit Portugal is, de Habanera van de Cubaanse Buena Vista Social Club of de Argentijnse blues van Mercedes Sosa. Luistermuziek om intens te beleven.

In het vierde weekend op het Zomerterras:
15 augustus: Sambacademico, Karousel, Snuff Puppets en Rumbatá

16 augustus: Kinderdisco, Twisterterras, Snuff Puppets en Discoterras

Openingstijden:
Vrijdag en zaterdag van 19.00 24.00
Zondag van 13.00 -18.00

Het complete programma is ook te zien op de website: www.zomerterras.nl

Einde persbericht



Ingezonden persbericht